MY KTEO

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Χαλκίδα: Συγκέντρωση μνήμης στα θύματα των Τεμπών από δεκάδες πολίτες – «Ήταν δολοφονία» (φωτογραφίες και βίντεο)

 


Οι ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού Χαλκίδας γέμισαν σήμερα το μεσημέρι λουλούδια και κεριά από φοιτητές και όχι μόνο, στη μνήμη των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη. Σε φορτισμένο κλίμα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και απλοί πολίτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ Ψαχνών και συγκεντρώθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Χαλκίδας.

Κρατώντας λευκά λουλούδια και κεριά και με δάκρυα στα μάτια θέλησαν να τιμήσουν  με τον δικό τους τρόπο τα θύματα της τραγικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Συμβολικά άπλωσαν ένα μαύρο πανί στις ράγες του τρένου και άφησαν λουλούδια και κεριά. Στη συνέχεια σε ένα κομμάτι χαρτί με κεντρικό σύνθημα «Ήταν η κακιά η (χ)ώρα», έγραψαν τα συναισθήματα και τα ερωτηματικά που τους προκάλεσε το τραγικό αυτό συμβάν.

Η θλίψη και η οργή ξεχείλιζαν με τους περισσότερους να ψελλίζουν μια φράση: «Ήταν δολοφονία»!

Ακολούθησε το κλείσιμο της γέφυρας του Ευρίπου για λίγα λεπτά και η πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο της πόλης, μέσω της παραλίας της Χαλκίδας.