MY KTEO

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση ΚΚΕ στην Κύμη: Ο Γιώργης Βαρλάμος και "τ' αγριολούλουδά του" επέστρεψαν στον τόπο τους (ΦΩΤΟ)

 


Τον μεγάλο ζωγράφο, χαράκτη και κομμουνιστή, Γιώργη Βαρλάμο, τίμησαν οι ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μάρτη, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Κύμη και μέσα σε κλίμα θλίψης και οργής για το έγκλημα στα Τέμπη. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Kymi palace, συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση, δείγμα του αποτυπώματος που έχει αφήσει ο Γιώργης Βαρλάμος στην περιοχή, της αναγνώρισης και αποδοχήςαλλά και της ιδιαίτερης και στενής σχέσης που είχε αναπτύξει με τους ανθρώπους της.




Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Εύβοιας κι εκ νέου υποψήφιος, η Κωνσταντίνα Κώτσιου καθηγήτρια του εργαστηρίου Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και η Λία Μπλιούμη, διδάσκουσα της ΑΣΚΤ, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, φορέων, ο Κώστας Κέκης, δημοτικός σύμβουλος Κύμης-Αλιβερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κύμης - Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς, Αρετή Μπάτσα και Παναγιώτης Αναγνώστου, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του Γιώργη Βαρλάμου, που τίμησαν τη μνήμη ενός σπουδαίου εικαστικού και ανθρώπου, που έχει αφήσει βαθιά παρακαταθήκη στην περιοχή της Κύμης.

 

Στο χώρο της εκδήλωσης εκτέθηκαν έργα του Γιώργη Βαρλάμου από διάφορες περιόδους της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, τα οποία φυλάσσονται στο αρχείο του ΚΚΕ. Επίσης εκτέθηκε και μία από τις λίγες προσωπογραφίες με λάδι που φιλοτέχνησε και απεικονίζει συγχωριανό του, την οποία διέθεσαν για την εκδήλωση η οικογένεια του.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα εμπνευσμένο από το έργο και τη ζωή του Γιώργη Βαρλάμου, με την Ελένη Καρτελιά (φωνή), την Ιρίνα Βαλεντίνοβα (πιάνο) και την Αρετή Κοκκίνου (κιθάρα), να προσφέρουν ξεχωριστές και όμορφες ερμηνείες.