MY KTEO

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Χαλκίδα: Νέα διαμαρτυρία για τα Τέμπη - «Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή» (φωτο)



«Συστήματα παρακολούθησης υπάρχουν… απλά… δεν είναι για τρένα» έγραφε το πλακάτ που κράταγε γυναίκα στη σιωπηρή διαμαρτυρία που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στη Χαλκίδα. Ενώ το πανό που το κρατούσαν βουβοί οι φοιτητές του ΕΚΠΑ Ψαχνών προειδοποιούσε: «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή». Και η οργή ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Ήταν μια σύγκρουση τρένων που, όσο έρχονται στη δημοσιότητα λεπτομέρειες, φαντάζει αδιανόητη για ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό είναι.

Με μαύρες σημαίες, κεριά να σχηματίζουν τη φράση: «Πάρε με όταν φτάσεις» και την οργή να ξεχειλίζει δεκάδες χαλκιδέοι έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Στέλιου Μαργαρίτη, πίσω από τα δικαστήρια. Φοιτητές, συλλογικότητες, συνδικαλιστικοί σύλλογοι και απλοί πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτηση, τον  θυμό και τον πόνο τους για τα θύματα ενός σιδηροδρομικού δυστυχήματος που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί.

Όμως το αδιανόητο συνέβη και έβγαλε στους δρόμους της Χαλκίδας για δεύτερη φορά την ίδια μέρα ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλησαν με αυτόν τρόπο να τιμήσουν τα θύματα της τραγικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη να ζητήσουν επιτακτικά την τιμωρία όσων ευθύνονται για το έγκλημα στα Τέμπη.