MY KTEO

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Χορτόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι, άλαδη


Υλικά συνταγής:
3 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
3 κολοκύθια, ψιλοκομμένα
2 πατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
5 μέτριες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. κριθαράκι μέτριο
χυμός λεμονιού κατά βούληση, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
  • Για να φτιάξουμε χορτόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κριθαράκι) σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύψει κατά 5-6 εκ. και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Θέλουμε να παραμαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
  • Η σούπα πρέπει να είναι ζουμερή και χυλωμένη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη καυτό νερό.
  • Σερβίρουμε τη χορτόσουπα με κριθαράκι ζεστή, ραντίζοντας κάθε μερίδα με όσο χυμό λεμονιού θέλει ο καθένας.

gastronomos.gr