3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
60 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδου
1 αβγό χτυπημένο
130 ml γάλα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μέσα σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ρίχνεις το κουνουπίδι και το αφήνεις να βράσει για περίπου 10 λεπτά
- Το βγάζεις με την τρυπητή κουτάλα και το αφήνεις στην άκρη
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα
- Το αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις το σκόρδο και την πάπρικα και ανακατεύεις καλά
- Το αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι και βγάζεις το σκόρδο
- Σε μια κατσαρόλα λιώνεις το βούτυρο, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
- Προσθέτεις το γάλα με την πάπρικα και ανακατεύεις καλά μέχρι να πάρει τη μορφή σφιχτής κρέμας
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτεις το αβγό και τη γραβιέρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
- Βάζεις το κουνουπίδι σε ένα πυρέξ, ρίχνεις από πάνω την κρέμα, την γραβιέρα και τη φρυγανιά και το ψήνεις για μισή περίπου ώρα
tlife.gr