MY KTEO

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Σασμός: Έκτακτο επεισόδιο την Κυριακή – Στο πόδι το χωριό για τον γάμο Αντώνη-Μαρίνας


Ο παπά Μιχάλης θα ευλογήσει τον γάμο του Αντώνη και της Μαρίνας μπροστά στους συγκεντρωμένους συγχωριανούς τους στο επεισόδιο του «Σασμού» που θα δούμε την Κυριακή 12 Μαρτίου.
    
Γράφει ο Άρης Σταυρίδης

Ο επικείμενος γάμος του Αντώνης και της Μαρίνας στον «Σασμό» έχει επισκιάσει κάθε άλλο γεγονός στο χωριό. Οι προετοιμασίες στο σπιτικό της νύφης είναι πυρετώδεις, με τις ευλογίες της γιαγιάς Ειρήνης, η οποία, όπως έχουμε καταλάβει από το πρώτο επεισόδια της σειράς, βλέπει τη χήρα σύζυγο του γιου της σαν δικό της παιδί. Άσπα, Αργυρώ και Κατερίνα δεν αφήνουν λεπτό μόνη της την μέλλουσα νύφη, αυτές τις τελευταίες ώρες πριν από το μυστήριο. Υποδέχονται τους επισκέπτες, επιμελούνται τις τελευταίες πινελιές στην εμφάνιση της Μαρίνας, γλεντάνε κι αστειεύονται.

Κάτι ανάλογο όμως συμβαίνει και στο καφενείο όπου φίλοι και συγγενείς υποδέχτηκαν τον Αντώνη με ευχές και πειράγματα. Ακοίμητοι φρουροί δίπλα του την παραμονή του γάμου του στέκονται ο Παύλος, ο οποίος θα παραδώσει τη νύφη στον γαμπρό, ο παπά Μιχάλης που ανυπομονεί να ευλογήσει την ένωση των δύο αγαπημένων φίλων του ίδιου και της παπαδιάς, και ο Παντελής, που βρίσκεται στο στοιχείο του, στο καφενείο.

Όμως, η γιορταστική ατμόσφαιρα δεν φτάνει παντού. Ο Μαθιός, μετά και από τα τελευταία γεγονότα, είναι αποφασισμένος να μάθει τι έχει να χωρίσει μαζί του ο Ευθύμης. Και ο μοναδικός δόμος που ανοίγεται μπροστά του για να μάθει την αλήθεια είναι να στριμώξει τον ίδιο τον κακοποιό.

Λευτέρης, Θοδώρα και Μανόλης πάλι βλέπουν τις ζωές τους να γίνονται άνω κάτω από την παρουσία της Έλενας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, χαράς από τη μία και ανησυχίας από την άλλη, ο Αστέρης και η Αργυρώ αρχίζουν δειλά να ελπίζουν. Να ελπίζουν πως ίσως μπορέσουν κι αυτοί μια μέρα να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας.



iEidiseis.gr