MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Πότε έρχεται ο ψηφιακός φάκελος


Θέμα ημερών οι ανακοινώσεις για τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου έχει ξεκινήσει όπως επιβεβαίωση ο αρμόδιος υπουργός.

Ειδικότερα, ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε γνωστό πως «την Δευτέρα θα ανακοινώσουμε από κοινού με τους συμβολαιογράφους τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου, ο οποίος σε πρώτη φάση θα είναι ένα ψηφιακό σύστημα πιλοτικό, θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι συμβολαιογράφοι και να αντλήσουν όλον αυτόν τον πακτωλό χαρτιών που ζητούν τώρα από τους πολίτες, να τον αντλούν ψηφιακά».

Ειδικότερα, ο υπουργός επεσήμανε ότι εφόσον το ακίνητο του ενδιαφερόμενου πολίτη είναι κτηματογραφημένο και τακτοποιημένο, θα μπορεί ο συμβολαιογράφος να αντλήσει όλα τα στοιχεία, τα έγγραφα τα οποία αφορούν το ακίνητο αυτόματα με μια πλατφόρμα που θα έχει μπροστά του. «Αυτό είναι μια μεγάλη ποιοτική αλλαγή, το κάναμε μαζί με τους συμβολαιογράφους για να είναι χρηστικό και λειτουργικό».

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στις ουρές που γλίτωσαν οι πολίτες, και όσον αφορά στην υποβολή αιτήσεων του market pass, έκανε λόγο για πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις που έγιναν. Οι πληρωμές, όπως σημείωσε, ξεκινούν από τις 3 Μαρτίου, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Μαρτίου.



iEidiseis.gr