MY KTEO

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Εμμανουήλ Καραλής: Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

 


Πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντιούπολη, ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.80μ. πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

 

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος δεν ήταν, τελικά, το μοναδικό για την Ελλάδα σήμερα (5/3) στην Κωνσταντινούπολη. Και μπορεί αυτό που κατέκτησε ο Καραλής να μην είναι χρυσό αλλά ασημένιο, αυτό όμως δεν μειώνει σε τίποτα την εκπληκτική παρουσία του και φυσικά το αποτέλεσμα.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής άρχισε με άλμα στα 5.40μ. και το πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, για να συνεχίσει ανεβαίνοντας στα 5.60μ., το οποίο πέρασε με τη δεύτερη. Ακολούσε το 5.70μ. που δεν τον δυσκόλεψε καθόλου και στη συνέχεια έκανε την υπέρβαση ανεβαίνοντας στα 5.80μ.

 

Ο Καραλής το πέρασε με την πρώτη και κάπου εκεί άρχισε να αισθάνεται σίγουρος για το μετάλλιο, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε για τα 5.85μ. αλλά δεν τα κατάφερε. Κανένα πρόβλημα, όμως, αφού το ασημένιο μετάλλιο είχε εξασφαλιστεί, με τους Σόντρε Γκούτορμσεν και Πιότρ Λίσεκ να είναι οι άλλοι που θα ανέβουν στο βάθρο μαζί με τον Έλληνα πρωταθλητή.