MY KTEO

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Αναλαμβάνει δράση η Επιτροπή Ισότητας Δήμου Χαλκιδέων


Λίγες ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Χαλκιδέων αναλαμβάνει δράση, με σκοπό τον σχεδιασμό δράσεων και ενεργειών, για την προαγωγή και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ισότητας των φύλων. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής με πρόεδρο τη Δήμητρα Σακελλαράκη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου Κότσικα, παρουσία της δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα.

Παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη Κατερίνα Κυριάκου-Καλαμιώτη δημοτική σύμβουλος, Νατάσσα Πικραμένου από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκιδέων, Δέσποινα Καραμπέτσου από το Επιμελητήριο Εύβοιας και οι δικηγόροι Χριστόδουλος Κύρου Τσάκαλος και Νίκη Ροδίτη.

Η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα δήλωσε την στήριξή της στο έργο της Επιτροπής και επεσήμανε ότι οι δράσεις που θα αναλάβει πρέπει να είναι στοχευμένες και να διέπονται από εξωστρέφεια. Πρότεινε μάλιστα να αποφευχθούν οι τυπικές ενημερωτικές  ημερίδες αφού παρατηρείται έλλειψη ενδιαφέροντος από τους πολίτες. Θεωρεί, όπως είπε, ότι είναι προτιμότερο η Επιτροπή να πραγματοποιήσει δράσεις σε συγκεκριμένους χώρους με στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης κοινωνικών ομάδων.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Δήμητρα Σακελλαράκη, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Επιτροπής σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι συμμετέχει και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου και εισηγείται και συμμετέχει στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο. Και ζήτησε από τα μέλη να καταθέσουν στην επόμενη συνεδρίαση τις δικές τους προτάσεις αναλυτικά, ώστε να προχωρήσουν στη λήψη αποφάσεων για τις επόμενες ενέργειες της Επιτροπής.

Αποφάσισαν όμως ενόψει και του Πάσχα να επισκεφθούν τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών και να βρεθούν με τις κρατούμενες ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματά τους. Ενώ παράλληλα να δώσουν δώρα και στα παιδιά που μεγαλώνουν δίπλα στις κρατούμενες μητέρες τους.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της Επιτροπής, από την οποία φάνηκε ότι είναι έτοιμη να αναλάβουν ενεργό δράση και βοηθήσουν στο να επιτευχθούν οι στόχοι της.