MY KTEO

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Δημόσιο: Σχέδιο για απολύσεις ώστε να εκτονωθεί το έγκλημα των Τεμπών


Το «κακό» Δημόσιο, που απήργησε την Πέμπτη, των «εργατοπατέρων» και τους «ανεύθυνους» υπαλλήλους του, επιχειρεί να στοχοποιήσει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις μεγάλες ευθύνες της για το έγκλημα των Τεμπών.

Γράφει ο Χρίστος Βούζας

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να κινηθεί η διαδικασία για απολύσεις των υπευθύνων του ΟΣΕ για την τραγωδία, όπως πρότεινε από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης («πρέπει να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων όποιοι και αν είναι…Δεν πρέπει να διστάσουμε στο να γίνουν απολύσεις»)

Ενώ θα επιχειρηθεί η «κουλτούρα των απολύσεων» μέσω της αξιολόγησης, να περάσει και στο υπόλοιπο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, με βάση των δημοσιουπαλληλικό κώδικα, η απόλυση δημοσίου υπαλλήλου μπορεί να γίνει μετά από δύο συνεχείς ετήσιες αρνητικές αξιολογήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, αυτό αφορά ετησίως μόλις το 0,6% των υπαλλήλων. Ποσοστό υποπολαπλάσιο του 15% που είχε θέσει ως πλαφόν με το δικό του (ανθρωποφαγικό) πλαίσιο αξιολόγησης ο Κυρ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2014.   

Η «γραμμή» Μητσοτάκη και οι Άδωνης, Βορίδης
Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο υπενθύμισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προσωπικά γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολη είναι αυτή η μάχη. Το έμαθα καλά όταν ως απλός βουλευτής είχα έρθει σε σύγκρουση με «εργατοπατέρες» της δικής μας παράταξης ή όταν ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πάλευα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων εν μέσω πάρα πολλών αντιδράσεων», πρόσθεσε.

Τη «γραμμή» που χάραξε ο πρωθυπουργός ξεδίπλωσε τις προηγούμενες ημέρες (ποιος άλλος;), ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει «να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη γιατί δεν συγκρουστήκαμε σκληρότερα με όλο αυτό το «κακό Δημόσιο» και ότι «όταν η κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό τότε τον Κ. Μητσοτάκη έλεγε να γίνει αξιολόγηση στο Δημόσιο, τα κόμματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξεγείρονται να μην γίνει αξιολόγηση». Έφτασε, μάλιστα, να πει  (στον ΑΝΤ1) ότι «αν είχε γίνει αξιολόγηση σε αυτούς τους υπαλλήλους, τα παιδιά (σ.σ. στα Τέμπη) θα είχαν σωθεί»!!!!

Την τραγωδία των Τεμπών με την αξιολόγηση στο Δημόσιο επιχείρησε να συνδέσει και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, αποφεύγοντας πάντως, τις ακραίες εκφράσεις του συναδέλφου του. Όπως είπε (στο ρ/σ «Παραπολιτικά»), «η εικόνα που αποκομίζει κανείς από τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, παραπέμπει σε… μπάχαλο», συνδέοντάς την με το γεγονός «πως στο Δημόσιο έχει οικοδομηθεί μια αντίσταση σε κάθε διαδικασία αξιολόγησης» και καταγγέλλοντας την «ΑΔΕΔΥ που επέλεξε να κηρύξει απεργία για την αξιολόγηση στο δημόσιο» και «τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιδρούν σε κάθε σύστημα αξιολόγησης».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



aftodioikisi.gr