MY KTEO

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Χταπόδι με κριθαράκι


Υλικά συνταγής:
1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
250γρ. κριθαράκι χοντρό
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ. σ. ξίδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200ml χυμό ντομάτας
1 κ. σ. πελτέ
1 φύλλο δάφνης
1 στικ κανέλας
1 κ. γ. ζάχαρη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Ρίχνεις ξίδι στο χταπόδι, το βάζεις σε μια κατσαρόλα και το βράζεις σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
  • Το αφαιρείς και το κόβεις σε μικρά κομμάτια
  • Αδφειάζεις το νερό που έχει αφήσει το χταπόδι στην κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Προσθέτεις τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την δάφνη, την κανέλα, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το χταπόδι και 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να βράσει για 20 περίπου λεπτά
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις το κριθαράκι 3-4 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
  • Το σουρώνεις και το ρίχνεις στην κατσαρόλα με το χταπόδι
  • Το ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5-6 ακόμη λεπτά
  • Σερβίρεις και στολίζεις το πιάτο με μαϊντανό.


tlife.gr