MY KTEO

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Μαζική σύσκεψη στην Χαλκίδα το απόγευμα της Πέμπτης- Νέα κινητοποίηση για το απόγευμα της Τρίτης


Άσβεστη παραμένει η οργή της νεολαίας και του λαού στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια για το έγκλημα στα Τέμπη, με φοιτητές, μαθητές και συνδικάτα να σχεδιάζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα για να μετατραπεί η οδύνη και η οργή σε οργανωμένη διεκδίκηση.

Νέα κινητοποίηση για το απόγευμα της Τρίτης 14 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δικαστηρίων, αποφασίστηκε σε μαζική σύσκεψη που κάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεκάδων συλλόγων και φορέων της περιοχής, όπου παράλληλα προσδιορίστηκε η ανάγκη για νέα απεργιακή απάντηση τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικάτων το ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, φοιτητών και μαθητών, επαγγελματικών συλλόγων, πολιτιστικών συλλόγων, συνταξιούχων κα.. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα για την προετοιμασία της, καθώς αποφασίστηκε την ώρα της μεγάλης συγκέντρωσης την Τετάρτη, μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση αναδεικνύει την αποφασιστικότητα να δοθεί συνέχεια στον αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να μετατραπεί η οργή και η οδύνη σε οργανωμένη διεκδίκηση για την προστασία της ζωής του λαού.

Μέσα από τις παρεμβάσεις τόσο του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας Αντώνη Κούκουρα, όσο και των υπολοίπων εκπροσώπων που πήραν το λόγο, επισημάνθηκε ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι ούτε ανθρώπινο λάθος ούτε τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής που αντιμετωπίζει τη ζωή του λαού ως κόστος μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Προσδιορίστηκε μάλιστα ότι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων είναι η αιτία για όλη τη βάρβαρη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, για την έλλειψη αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, για τα εργατικά δυστυχήματα πού σημειώνονται κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα σχολεία κλπ.

Έγιναν μάλιστα αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια στην πόλη της Χαλκίδας και ιδιαίτερα το κτιριακό συγκρότημα στο πάρκο Βούρκου που στεγάζονται τα ΕΠΑΛ και φοιτούν εκατοντάδες μαθητές, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας. Ενώ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας μπροστά από το σχολείο τη Δευτέρα 13 Μάρτη, στις 1:30 μ.μ..


902.gr