MY KTEO

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

"Όταν τα παιδιά δε γυρίζουν στο σπίτι, τα φώτα σβήνουν": Η ψυχολόγος μιλά για τους συγγενείς των θυμάτων


Η τραγωδία που έλαβε χώρα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη την περασμένη Τρίτη άφησε πίσω της νεκρούς, καθώς και τραυματισμένους, σωματικά και ψυχικά. Σε αυτούς εστίασε η ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, μιλώντας για το τραγικό συμβάν στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega". Σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που επέζησαν του δυστυχήματος, ή ήταν ακόμη και συγγενείς των θυμάτων, και για τη διαδρομή που έχουν να διασχίσουν προκειμένου να ξεπεράσουν αυτή την τραυματική εμπειρία.

Η ίδια, κάνοντας τη σύγκριση με την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για το βαρύ φορτίο που κουβαλούν άνθρωποι με παρόμοια βιώματα, καθώς και για την τεράστια σημασία της σωστής διαχείρισης του πένθους.

Η ψυχολόγος ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτή τη στιγμή όλοι λειτουργούμε "πυροσβεστικά" και ότι ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει η μετέπειτα αντιμετώπιση του πένθους. Η ψυχολογική υποστήριξη, σύμφωνα με την Άννα Κανδαράκη, είναι απαραίτητη για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν όσοι έζησαν τις δραματικές στιγμές της σύγκρουσης των τρένων αλλά και όσοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τέλος, αναφέρθηκε στους ήρωες που φρόντισαν πρώτα τους συνεπιβάτες τους και μετά τον εαυτό τους, σχολιάζοντας πως το νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο είναι η αρχή του πολιτισμού μας.




Πηγή: missbloom.gr