MY KTEO

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Δεν τελειώνει η κακοκαιρία - Οι περιοχές με νέες καταιγίδες το Σάββατο

 

Η κακοκαιρία δεν τελειώνει τελικά σήμερα, καθώς η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο της, προσθέτοντας ακόμη μία ημέρα με καταιγίδες.
Η Άνοιξη θα αργήσει να έρθει για δύο περιοχές της χώρας το Σάββατο, καθώς η ΕΜΥ επικαιροποιήσε το έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας, δίνοντας νέο γύρο καταιγίδων.

Έτσι, αν και ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι καλός, δύο περιοχές και συγκεκριμένα, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα δεχτούν κύμα καταιγίδων.

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το πρωί του Σαββάτου (18-03-2023) στην Κρήτη και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα», αναφέρει η ΕΜΥ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο
Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κυριακή
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Η ορατότητα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 και τις πρωινές ώρες πιθανώς 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.


iEidiseis.gr