MY KTEO

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Κροκέτες μπακαλιάρου


Υλικά συνταγής:
1/2 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου καλά ξαλμυρισμένο
4 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
άνηθο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τον μπακαλιάρο και τις πατάτες και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • Κρατάς στην άκρη 200 ml από το νερό
  • Βάζεις στο μπλέντερ τον μπακαλιάρο, τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάς για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο από το νερό που έχεις κρατήσεις
  • Καλύπτεις το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες
  • Πλάθεις μικρά μπαλάκια, ρίχνεις λάδι ώστε να καλυφθεί το 1/3 στο τηγάνι και περιμένεις να κάψει
  • Ρίχνεις τις κροκέτες και τις τηγανίζεις για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Τις αφαιρείς από το τηγάνι μία-μία και τα ακουμπάς σε χαρτί κουζίνας.


tlife.gr