100 γρ. ρύζι γλασέ
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό)
τα σποράκια από 1 κλωναράκι φυσικό λοβό βανίλιας ή 2 βανιλίνες
τριμμένη κανέλα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Για να φτιάξουμε το ρυζόγαλο της Στάνης, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι, νερό τόσο ώστε να το υπερκαλύπτει κατά 1 εκ. και 100 ml από το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Βράζουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Όσο βράζουμε το ρυζόγαλο, ρίχνουμε σταδιακά το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει καλά και το μείγμα έχει χυλώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε ατομικά μπολ.
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο, αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως.
- Πριν σερβίρουμε το ρυζόγαλο, πασπαλίζουμε με κανέλα.
gastronomos.gr