3 κιλά πατάτες κομμένες σε καρέ
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
500 κρέμα γάλακτος
1 φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κορνφλάουρ
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Γεμίζεις ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάζεις τον μπακαλιάρο
- Τον αφήνεις στο ψυγείο για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές
- Αφαιρείς τα κόλλα και την πέτσα και τον βράζεις για 5 περίπου λεπτά
- Τηγανίζεις τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα
- Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο αρχικά και στη συνέχεια τον μπακαλιάρο
- Προσθέτεις τις πατάτες και ανακατεύει με την ξύλινη κουτάλα
- Αφαιρείς το τηγάνι από την εστία και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το φύλλο δάφνης
- Το αφαιρείς από την εστία
- Σε ένα μπολ λιώνεις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτεις το κορνφλάουρ ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Ρίχνεις το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
- Τα μεταφέρεις σε μια κατσαρόλα και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις τα 2/3 της σάλτσας στον μπακαλιάρο, ανακατεύεις προσεχτικά και τον μεταφέρεις σε ένα ταψί
- Ρίχνεις την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και αφήνεις να ψηθεί για ακόμη 20 λεπτά
tlife.gr