MY KTEO

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση συζήτηση διοργανώνει η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ


Εκδήλωση συζήτηση διοργανώνει η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ το Σάββατο 11 Μάρτη, στις 7μμ, στο «Γιοκάλειο Ίδρυμα» στην Κάρυστο, με θέμα:

«Τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα για κάθε λαϊκό πρόβλημα!

Μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν

ανθρώπινες ζωές, τα δικαιώματα μας, το Περιβάλλον!

Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια στο Δήμο Καρύστου! Να μπει τώρα τέρμα!»

Θα μιλήσουν:

           Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & βουλευτής Εύβοιας

           Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ & Ευρωβουλευτής

           Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος του ΤΓ Εύβοιας του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Καρύστου

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Στο κάλεσμά της η ΚΟ Καρύστου τονίζει:

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το κυνήγι του κέρδους είναι ασύμβατο ακόμα και με την ασφάλεια της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, πολύ περισσότερο με την ευημερία του λαού, την προστασία του Περιβάλλοντος.

Το μοναδικό ελπιδοφόρο αυτές τις τραγικές ώρες είναι οι μεγαλειώδεις και συγκινητικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του λαού και της νεολαίας, για να μην παραγραφούν οι ευθύνες, για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν στο κράτος, στον κρατικό μηχανισμό, σε όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Το ΚΚΕ απευθύνεται με καθαρή φωνή στο λαό της περιοχής μας, σε όσους βαδίζουμε μαζί στον αγώνα για να μπει ένα τέλος στην εγκατάσταση αιολικών στην περιοχή μας, σε όσους τρέμουν βλέποντας τους λογαριασμούς ρεύματος, σε όλους όσους λένε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»!

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αναδεικνύει την ουσία του προβλήματος: Ότι η ενέργεια αποτελεί εμπόρευμα. Ότι και εδώ, κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και φθηνό ρεύμα για το λαό με προστασία του Περιβάλλοντος δεν συμβαδίζουν!

Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα ισόρροπης αξιοποίησης όλων των πηγών ενέργειας με κριτήρια την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας, τη φθηνή ενέργεια για τη λαϊκή κατανάλωση, την προστασία του Περιβάλλοντος και των κατοίκων.

Εκεί οφείλονται η συνέπεια λόγων και έργων του ΚΚΕ, το γεγονός ότι έχει έγκαιρα είχε ενημερώσει το λαό της περιοχής για το σύνολο των συνεπειών από την πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, πως είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί τη συνέπεια και συνέχεια του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση νέων αιολικών στο δήμο Καρύστου.