MY KTEO

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Νέα εξέλιξη: Ποινικές διώξεις στον επιθεωρητή του ΟΣΕ και σε δύο ακόμη σταθμάρχες


Μετά τον σταθμάρχη Λάρισας που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, διώκονται ποινικά ακόμη τρία πρόσωπα για τα Τέμπη.

Σε τρία ακόμη πρόσωπα της τραγωδίας ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, που επέβαιναν στα μοιραία τρένα.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ, που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας που έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν οι διώξεις είναι για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια, καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, προκειμένου να επιλέξει τον Εφέτη - Ανακριτή που θα αναλάβει στο εξής τις έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο «παραπέντε» της διαδικασίας επιλογής του ωστόσο, που αναμένεται να αποφασιστεί αύριο, Παρασκευή (10/3) από την Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, φουντώνουν οι ψίθυροι, που προέρχονται από Δικαστικούς και Νομικούς κύκλους, για ανώτερο δικαστή, που η επιλογή του προσώπου του ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς έχει συνδικαλιστική ιδιότητα και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, αφού μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Αυτό ενδέχεται να συμβεί, καθώς σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, είθισται, οι δικαστές που έχουν συνδικαλιστική ιδιότητα και απέχουν από τις ποινικές έδρες, να μην αναλαμβάνουν κρίσιμες ανακρίσεις, όπου μάλιστα οι ποινικές ευθύνες, ενδέχεται να αγγίζουν και κυβερνητικά στελέχη...

Τη σύγκληση της Ολομέλειας, που αποτελείται από 21 Εφέτες έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου να αναβαθμιστεί η έρευνα, για την υπόθεση.

Με έγγραφό του ο κ. Δασκαλόπουλος ζητούσε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, για να οριστούν ένας εφέτης ανακριτής και αναπληρωτής του ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν σε επιπλέον υπόπτους και συναφή αδικήματα.




iEidiseis.gr