MY KTEO

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Σχόλιο της Γρανέττας Τσιβίκα για τη στελέχωση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Χαλκίδα


Η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να αγνοεί την υποστελέχωση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Χαλκίδα το οποίο λειτουργεί με μια και μοναδική επικουρική φαρμακοποιό η οποία κάνει τα βέλτιστα ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς όλου του νομού.

Είναι απαράδεκτο να στηρίζεται η λειτουργία του φαρμακείου σε ένα μόνο υπάλληλο και όταν αυτός για παράδειγμα αρρωστήσει ή πρέπει να πάρει την άδεια του, το φαρμακείο να μένει αναγκαστικά κλειστό! Να πρέπει δηλαδή να καθυστερούν τη θεραπεία τους ασθενείς με χρόνια και βαριά νοσήματα!

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο την εγκληματική πολιτική που θεωρεί την υγεία κόστος και υποβαθμίζει τις δημόσιες δομές υγείας. Το πρόβλημα στελέχωσης του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ δεν είναι το μοναδικό. Η χρόνια υποστελέχωση του νοσοκομείου της Χαλκίδας είχε παρόμοιο αποτέλεσμα λίγες μέρες πριν, όταν επί απουσίας του γιατρού των ΤΕΠ λόγω ασθένειας την εφημερία κάλυπταν εκ περιτροπής ιατροί από τις κλινικές!

Απαιτούμε επιτέλους, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού στο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στη Χαλκίδα, ώστε η λειτουργία του να εξασφαλίζει τις ανάγκες των ασθενών της πόλης αλλά και του νομού, καθημερινά.