MY KTEO

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Σεξ μετά από μεγάλη αποχή: Πως μπορείτε να προετοιμαστείτε;

 


Οι νέες σχέσεις μπορούν να είναι συναρπαστικές, όμως αν προέρχεστε από παρατεταμένο διάστημα σεξουαλικής αποχής, μπορεί να νιώθετε λίγο επιφυλακτικοί για την πρώτη σας φορά με το νέο σας σύντροφο. Οι ακόλουθες συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν, δίνοντας σας λίγη… τροφή για σκέψη!

 Επικοινωνήστε

 Αν είστε αγχωμένοι, μην διστάσετε να το αναφέρετε στον σύντροφό σας. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας καθησυχάσει και θα σας ηρεμήσει.

 

Εσείς και ο νέος σας σύντροφος μπορείτε επίσης να συζητήσετε τα ακόλουθα:

 

Συναίνεση: Συμφωνείτε και οι δυο να προχωρήσετε σε αυτό το βήμα στην σχέση σας;

Σεξουαλικό ιστορικό: Είχατε εσείς ή ο νέος σας σύντροφος εμπειρία στο παρελθόν με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ);

Ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές: Διερευνήστε την χρήση προφυλακτικών και στοματικών διαφραγμάτων για την εξάσκηση ασφαλούς σεξ.

Έλεγχος ΣΜΝ: Έχετε ελεγχθεί και οι δύο πρόσφατα για τυχόν παρουσία αδιάγνωστων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων;

Αντισύλληψη: Ποια αντισυλληπτική μέθοδο πρόκειται αν ακολουθήσετε (εάν αυτό είναι απαραίτητο); Ποιος από τους δυο θα είναι υπεύθυνος γι’ αυτό; Τι βήματα θα ακολουθήσετε σε περίπτωση απρογραμμάτιστης εγκυμοσύνης;

Ρυθμός: Θα νιώθατε πιο άνετα αν η σχέση σας προχωρούσε λίγο πιο αργά;

Γνωριστείτε ξανά με το σώμα σας

 

Το σώμα σας μπορεί να έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που ήσασταν σεξουαλικά ενεργός, -ή. Μπορεί να είστε μεγαλύτερης ηλικίας, ή μπορεί ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα να έχουν μεταβάλλει τον τρόπο που το σώμα σας ανταποκρίνεται σεξουαλικά.

 

Δοκιμάστε να αυνανιστείτε για να γνωριστείτε εκ νέου με το σώμα σας.  Μπορεί να ανακαλύψετε ότι πλέον απολαμβάνετε διαφορετικούς τρόπους επαφής.

 

Σκέψεις για μεγαλύτερους ανθρώπους

 

Αν είστε γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση, ο κόλπος σας μπορεί να είναι στενότερος, πιο ρηχός και πιο στεγνός από πριν. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σας παράγει λιγότερα οιστρογόνα, ορμόνες που διατηρούν υγιείς τους κολπικούς ιστούς. Αυτές οι μεταβολές του κόλπου μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο.

 

Πριν ξεκινήσετε μια νέα σεξουαλική σχέση μπορείτε να δοκιμάσετε έναν δονητή ώστε να αυξήσετε την ροή του αίματος στα γεννητικά σας όργανα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν κολποδιαστολέα για να βοηθήσετε τον κόλπο σας να προσαρμοστεί και πάλι στην διείσδυση.

 

Η κολπική ξηρότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενυδατικά, λιπαντικά ή φάρμακα. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την ιδανική λύση για εσάς.

 

Οι μεγαλύτεροι άνδρες μπορεί να δουν ότι επίσης έχει μεταβληθεί η σεξουαλική τους λειτουργία. Είναι πιθανό να χρειάζεται περισσότερη ώρα για να επιτευχθεί πλήρης στύση. Η συχνότητα της στυτικής δυσλειτουργίας αυξάνεται επίσης με την πάροδο των ετών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα παραπάνω θέματα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ανδρολόγο ή γυναικολόγο σας, οι οποίοι είναι οι αρμόδιοι να σας καθοδηγήσουν και να απαντήσουν στην κάθε απορία σας.

 

https://andrologia.gr/