MY KTEO

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ. συμμετέχει μαζικά στην απεργία της Τετάρτης και στις συγκεντρώσεις σε Χαλκίδα και Αλιβέρι


Το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ. καταδικάζει το έγκλημα στα Τέμπη και συμμετέχει μαζικά στην απεργία της Τετάρτης 8 Μαρτίου και στις συγκεντρώσεις στη Χαλκίδα (12:00μ.μ.πίσω από τα δικαστήρια) και στο Αλιβέρι (1:00μ.μ. Άγαλμα Λιγνιτωρύχου).

Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Το σωματείο μας συμμετέχει στην απεργία και τις συγκεντρώσεις που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για την καταδίκη του εγκλήματος στα Τέμπη. Δεν θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψή του. Δεν ανεχόμαστε να μετράμε νεκρούς επειδή η προστασία της ζωής μας θεωρείται κόστος. 

Στον κλάδο μας έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι τι θα πει να πεθαίνεις και να σακατεύεσαι για το κέρδος, έχοντας θρηνήσει νεκρούς συναδέλφους και με τους τραυματισμούς και τις ασθένειες να είναι ρουτίνα. Ξέρουμε πως η αληθινή αιτία δεν είναι ούτε η κακιά ώρα ούτε το ανθρώπινο λάθος, αλλά το ότι βάζουν στο ζύγι τις ζωές μας και τα κέρδη τους και τα δεύτερα μετράνε περισσότερο γι’ αυτούς.

Γι’ αυτό χάνονται ζωές σε χώρους δουλειάς, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε πλημύρες και φωτιές.

Είναι στο χέρι μας να βάλουμε τέλος. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας και τους μαζικούς φορείς μας διεκδικούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας παντού."