MY KTEO

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα με σπαράγγια και φρέσκια ντομάτα


Υλικά συνταγής:
8 αυγά
150 ml γάλα
8  σπαράγγια
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
ψιλοκομμένο άνηθο
ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  • Πλένεις τα σπαράγγια καλά, κόβεις τις άκρες και τα ξεφλουδίζεις
  • Μπορείς να τα κόψεις στη μέση ή να τα αφήσεις ως έχουν
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό τα βράζεις 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα αφήνεις στην άκρη πάνω σε απορροφητικό χαρτί
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς καλά με το σύρμα
  • Βάζεις 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρεις τα σπαράγγια με τα ντοματίνια για 3 περίπου λεπτά
  • Προσθέτει το μείγμα του μπολ με τα αυγά και αφήνεις την ομελέτα να ψηθεί για 4 περίπου λεπτά
  • Την αφαιρείς προσεχτικά από το τηγάνι και σερβίρεις


tlife.gr