MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

«Το μεγαλείο της φιλίας»


Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, πραγματοποίησαν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, οι μικροί μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Αρτάκης, με σκοπό να γνωρίσουν την αξία της φιλίας.

Με γνώμονα ότι το παραμύθι αποτελεί τρόπο διαχείρισης διάφορων καταστάσεων, αλλά και εκμάθησης αξιών, όπως η φιλία, η αγάπη και ο  σεβασμός, επιλέχθηκε το βιβλίο του Chris Naylor-Ballesteros «Πέντε Δέκα Δεκαπέντε», για τη προσέγγιση των ανωτέρω εννοιών.

Μέσα από την απλή δομή της ιστορίας, ανακαλύψαμε το αξιακό εύρος της φιλίας, την ενσυναίσθηση που πρέπει να τη διέπει, καθώς και την ηθική προσέγγιση που πρέπει να κάνουμε προς τους φίλους μας, σχετικά με το τι πραγματικά σημαίνει νίκη και τι ήττα, σε μια ηλικιακή φάση όπου τα παιδιά έχουν αυξημένη την ανάγκη να νικούν σε κάθε παιχνίδι που παίζουν. 

Το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής ολοκληρώθηκε με εικαστικές δραστηριότητες και παιχνίδι, προκειμένου τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τακτικές συμφιλίωσης και να καλλιεργήσουν το σεβασμό τόσο προς τον εαυτό τους, όσο και τους γύρω τους.