MY KTEO

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Αντιπαράθεση Βάκα-Παγώνη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα έργα ανάπλασης στο Βαθύ Αυλίδος (Βίντεο)


Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ της δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και του πρώην δημάρχου Χρήστου Παγώνη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τα έργα ανάπλασης στο Βαθύ Αυλίδος, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημείο τριβής φαίνεται ότι είναι κυρίως το κομμάτι που αφορά στις μονοδρομήσεις.


Τη συζήτηση άνοιξε ο Τάσος Καλαθέρης, κάνοντας λόγο για μια «καθόλου μελέτη» όπως χαρακτηριστικά είπε, με στοιχειώδη κυκλοφοριακά λάθη που επιβαρύνουν τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής. Με τον πρώην δήμαρχο να παίρνει το λόγο και να μεταφέρει τις ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής. «Έπρεπε πριν γίνει να συζητηθεί με την τοπική κοινωνία για να βρεθεί η χρυσή τομή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παγώνης. Ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να συγχέεται το έργο στο Βαθύ, που είναι μια αγροτική περιοχή, με εκείνο της πεζοδρόμησης  της οδού Αβάντων στο κέντρο της Χαλκίδας. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι παρεμβάσεις δυο δημοτικών συμβούλων που κατοικούν στην περιοχή, της Κατερίνας Κυριάκου-Καλαμιώτη, αλλά και του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Στην αντεπίθεση πέρασε η Έλενα Βάκα που άφησε να εννοηθεί ότι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης έρχονται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου και επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή δεν  ξύπνησε και αποφάσισε ξαφνικά κάποια μέρα, αλλά ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Κοινότητας Βαθέος Αυλίδος, αλλά και σχετική απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση του Απριλίου του 2021. Μάλιστα η δήμαρχος είπε ότι την απόφαση αυτή την έχουν ψηφίσει όλοι όσοι πήραν το λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση πλην του Τάσου Καλαθέρη.

Τα λεγόμενα της κ. Βάκα προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην δημάρχου που κατηγόρησε την δήμαρχο ότι ακολουθεί παρελκυστική τακτική και είπε ότι δεν την έχουν ψηφίσει, αλλά ψήφισαν λευκό. Με τη δήμαρχο να απαντά ότι το λευκό θεωρείται ομόφωνη ψήφος. «Άλλο τι θεωρείται και άλλο τι ψηφίσαμε» επέμεινε ο κ. Παγώνης. «Το λέτε χρωματικά τότε;» αναρωτήθηκε η δήμαρχος. «Κυριολεχτικά» απάντησε ο κ. Παγώνης με την κ. Βάκα να του ανταπαντάει ότι όταν διαφωνούν να ψηφίζουν κατά.

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα η δήμαρχος υπογράμμισε ότι η διάσταση απόψεων μεταξύ της δημοτικής αρχής και του πρώην δημάρχου έχει να κάνει με το πως βλέπουν το Βαθύ. «Ο κ. Παγώνης μας παρουσίασε το Βαθύ σαν μια αγροτική περιοχή και προφανώς έτσι τη βλέπει» είπε η δήμαρχος και επεσήμανε ότι η ίδια την βλέπει σαν μια περιοχή με αναπτυξιακές προοπτικές. Υπεραμύνθηκε της Τεχνικής Υπηρεσίας λέγοντας ότι η μελέτη είναι άρτια και υπογράμμισε ότι το έργο θα δείξει με την ολοκλήρωσή του.

Πάντως ο Χρήστος Παγώνης αντιπαρήρθε των όσων υποστήριξε η δήμαρχος αναφέροντας μια σειρά από έργα που έγιναν ή δρομολογήθηκαν στο Βαθύ επί των ημερών του.

Δείτε το βίντεο από το 1’45’’: