MY KTEO

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Απάντηση του Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή Ευβοίας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ανοιχτή επιστολή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας.

 


Το νομοσχέδιο που πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στη βουλή ολοκληρώνει ένα ακόμα έγκλημα που έχουν ξεκινήσει όλες οι κυβερνήσεις σε βάρος του ελληνικού λαού καθώς διαμορφώνει την αγορά του νερού που ήδη αντιμετωπίζονταν ως εμπόρευμα.

 

Όπως τονίσαμε και την ολομέλεια της βουλής με το συγκεκριμένο νόμο «υλοποιούνται οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κάνατε στον σιδηρόδρομο, στην ενέργεια, για να διαμορφωθεί η ενιαία αγορά σε όλους τους τομείς της οικονομίας ως πεδίο υψηλής κερδοφορίας των μονοπωλίων. Υλοποιείτε όλοι σας την κοινοτική οδηγία 60/2000 που άνοιξε τον επικίνδυνο δρόμο για την απελευθέρωση, την ιδιωτικοποίηση του νερού και των υποδομών του, την αύξηση της τιμής του, τον περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα, την επιβολή ιδιωτικών οικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων ύδρευσης».

 

Το ΚΚΕ ήδη από τη συζήτηση στην επιτροπή της βουλής απαίτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ενώ μέσα από τις παρεμβάσεις των βουλευτών του ΚΚΕ στην επιτροπή και την ολομέλεια της βουλής αναδείχθηκε ο αντιλαϊκός του χαρακτήρας, αναδείχθηκε η αιτία της προώθησης της εμπορευματοποίησης του νερού και της διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και της παραπέρα στήριξης της επέλασης των Ενεργειακών ομίλων στην Εύβοια και στην υπόλοιπη χώρα.

 

Ιδιαίτερα για το ζήτημα της Ενέργειας, της εκτός ορίων εγκατάστασης αιολικών πάρκων στη Νότια Εύβοια και την απειλή των προστατευόμενων και παρθένων δασών της κεντρικής Εύβοιας το ΚΚΕ σταθερά ενημερώνει το λαό εδώ και 20 χρόνια, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παρεμβάσεις σε βουλή, ευρωβουλή και περιφέρεια, πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις των φορέων. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις λίγες μέρες πριν πραγματοποίησε άλλη μια τέτοια εκδήλωση στην Κάρυστο με τη συμμετοχή δεκάδες κόσμου και πολλών εκπροσώπων της περιοχής στην οποία μεταξύ των ομιλητών ήμουν και εγώ.

 

Το ΚΚΕ, όπως ήταν φυσικό, καταψήφισε το συγκεκριμένο νόμο της ΝΔ, όπως με συνέπεια έχει κάνει για κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Δεν έμεινε όμως εκεί, με τις δυνάμεις του στο εργατικό λαϊκό κίνημα πρωτοστατεί για να καταδικαστεί και το συγκεκριμένο έγκλημα από τους μαζικούς φορείς, για να οργανωθεί ο αγώνας ώστε να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις του, για να παρθεί πίσω έστω και εκ των υστέρων. Έτσι θα συνεχίσουμε, χωρίς να σπέρνουμε αυταπάτες πως μια κυβέρνηση που κινείται στις ράγες αυτού του συστήματος μπορεί να δώσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, αλλά και με την αισιοδοξία που γεννούν οι συγκλονιστικές διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας στη χώρα μας που αποτελούν ένα μικρό δείγμα το τι μπορεί να καταφέρει ο λαός με την ενίσχυση και το συντονισμό των αγώνων του.