MY KTEO

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Χαλκίδα: Κάλεσμα της Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Δημοσίου


Εκφράζουμε την θλίψη μας, αλλά και την οργή μας, για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, που είχε σαν αποτέλεσμα τον χαμό 57 ανθρώπων, πολλούς τραυματίες, αλλά και αγνοούμενους.

 Εγκληματική ήταν και είναι και η πολιτική όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων, που οδήγησαν σε αυτό, η οποία υπηρετεί το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, για το οποίο η ανθρώπινη ζωή μπαίνει στο «ζύγι» κόστους οφέλους, όπως δυστυχώς αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, με επώδυνο τρόπο.

 Δεν είναι ένας μόνο ο υπεύθυνος. Δεν ευθύνεται το ανθρώπινο λάθος. Δεν ήταν η κακιά η ώρα. Στο έγκλημα συνηγόρησαν όσοι στήριξαν την απελευθέρωση των μεταφορών, όσοι παρέδωσαν τον ΟΣΕ, αντί να τον θωρακίσουν με συστήματα ασφαλείας, σύγχρονα και επαρκή, που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα ελλιπή μέτρα και τις περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό.

 

Είναι υπεύθυνοι όλοι όσοι αγνόησαν κάθε φωνή που προειδοποιούσε για το επόμενο δυστύχημα. Είναι υπεύθυνοι όσοι κλείνουν τα αυτιά τους , στις μηνύσεις , στις καταγγελίες ,στις ανακοινώσεις των σωματείων, των συλλόγων και εδώ στη Χαλκίδα που προειδοποιούν για εγκληματική υποστελέχωση υπηρεσιών, για την κατάσταση των σχολείων, για τα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, αντισεισμικής θωράκισης, συντήρησής τους.

 Δεν θα τους αφήσουμε να αγνοήσουν για άλλη μια φορά όλους εμάς που με μια φωνή διεκδικούμε να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, για να μην θρηνήσουμε και άλλους συνανθρώπους μας. Που απαιτούμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να πληρώσει καθένας από αυτούς που ευθύνεται για αυτήν την τραγωδία.

 Η πλειοψηφία του Ν.Τ  Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων και υπονομεύει τον αγώνα.

 Ενώ έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και το ΕΚΕ καλεί σε κινητοποίηση στην πόλη της Χαλκίδας, έχουν πάρει αποφάσεις η Ένωση Γονέων Χαλκίδας, φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια με ευθύνη της πλειοψηφίας, για οργάνωση της απεργίας, για να δοθεί από κοινού με εργαζόμενους από άλλους χώρους, ένα μήνυμα και με την απεργιακή κινητοποίηση.

 Η δράση τους περιορίστηκε στην προώθηση της κεντρικής ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ, ενώ και στην πόλη της Χαλκίδας υπάρχει ανάγκη να εκφραστεί ότι δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

 

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να συνεχίσουν να  απομονώνουν αυτές τις λογικές.

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

 ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοσίου καλεί κάθε εργαζόμενο, γονιό, φοιτητή, μαθητή, στην απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση του ΕΚΕ, την Τετάρτη 8 Μάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ταχυδρομείου, πίσω από τα δικαστήρια, για να απαντήσουμε από κοινού : Ως Εδώ! Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε, καμία συγκάλυψη του εγκλήματος, δικαίωση τώρα!

 Καλούμε τους συναδέλφους υγειονομικούς να δουλέψουν τα τμήματα τους μόνο με το προσωπικό ασφαλείας και να κατέβουν μαζικά στη συγκέντρωση!

 

 

 

Ιδιαίτερα τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, να διδάξουν το πιο μεγάλο μάθημα στα παιδιά τους . Αυτό του αγώνα για να μη ξαναθρηνήσουμε αθώες ψυχές. Να κατέβουν μαζί με τους μαθητές στο δρόμο! Να κλείσουν τα σχολεία τους!

 

 

 

Η οργή μας και η οδύνη θα γίνουν οργάνωση για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει, στο ύψος των δυνατοτήτων, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΝΑ ΒΟΥΗΞΕΙ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!

ΩΣ ΕΔΩ!

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

 

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Τετάρτη 8 Μάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι,

 στην Πλατεία Ταχυδρομείου