MY KTEO

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Έχετε αρσενικό ή θηλυκό εγκέφαλο; Το απλό τεστ που δίνει την απάντηση


Ένα απλό τεστ που διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα υπόσχεται ότι θα αποκαλύψετε εάν έχετε θηλυκό, ή αρσενικό εγκέφαλο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post.

Γράφει η Μαρία Ηλίου

Μέσα από μια φωτογραφία, που απεικονίζει έναν άνθρωπο να τρέχει, ο σκοπός είναι να διαπιστώσετε τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός σας επεξεργάζεται τις πληροφορίες που προσλαμβάνει, καθώς και εάν είστε καλοί στην εκτέλεση πολλών ενεργειών ταυτόχρονα.

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα:

Αφού κοιτάξετε καλά την εικόνα, θα πρέπει να απαντήσετε σε μια απλή ερώτηση: Βλέπετε τη φιγούρα να τρέχει προς το μέρος σας, ή προς την αντίθετη κατεύθυνση;

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, εάν βλέπετε τον άνδρα να πλησιάζει προς το μέρος σας, τότε αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός σας λειτουργεί, πλησιάζει πιο κοντά σε αυτόν που χαρακτηρίζει το μέσο άνδρα.

Με βάση το δημοσίευμα της New York Post, αυτό ενδεχομένως σημαίνει ότι είστε ένας άνθρωπος φύσει περίεργος, που μαθαίνει γρήγορα και όταν έρχεστε αντιμέτωπος με μια πρόκληση, τότε εστιάζετε όλη σας την προσοχή εκεί. Το αδύναμό σας σημείο, όμως, είναι πως δυσκολεύεστε να μοιράσετε την προσοχή σας σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Αντίθετα, εάν βλέπετε τον άνθρωπο να τρέχει αντίθετα από εσάς, τότε ίσως έχετε έναν πιο «γυναικείο» εγκέφαλο.

Ειδικότερα, αυτό ερμηνεύεται ως μια έφεση στην αναλυτική σκέψη και στη λογική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δε βασίζεστε στις αισθήσεις σας όταν χρειάζεται. Ο εγκέφαλός σας είναι πιο δημιουργικός, έχετε καλή μνήμη και διαίσθηση, ενώ μπορείτε να αναλαμβάνετε πολλές ευθύνες ταυτόχρονα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως μολονότι το βιολογικό φύλο παίζει κάποιο ρόλο στη μορφολογία του εγκεφάλου, όσο περισσότερο οι επιστήμονες μελετούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο τόσο επιβεβαιώνουν πως οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι πιο επουσιώδεις από ό,τι νομίζαμε.

Παράλληλα, πλέον έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αρκετές γυναίκες που διαθέτουν εγκέφαλο ο οποίος παρουσιάζει περισσότερες μορφολογικές ιδιότητες με αυτό που θεωρούμε στερεοτυπικά ως «αρσενικό εγκέφαλο» και το αντίστροφο.



iEidiseis.gr