MY KTEO

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Επιτροπή αγώνα εργαζομένων Καρύστου: το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!


Ό
λες αυτές τις μέρες ο λαός μας, συγκλονισμένος από την τραγωδία στα Τέμπη, στεγνώνει τα δάκρυά του και τα κάνει οργή και διεκδίκηση.

Γιατί η ΤΡΑΓΩΔΙΑ στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα! Έγκλημα όσων υπηρετούν την πολιτική που έχει για «Θεό» το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και βάζουν τη ζωή και την ασφάλεια του λαού στο «ζύγι» του κόστους – οφέλους. Έγκλημα όσων στήριξαν τη λεγόμενη «απελευθέρωση των μεταφορών» η οποία αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό και σκληρό τρόπο καταδίκη για δεκάδες συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα.

ΈΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ!

Η κυβέρνηση και όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηρόδρομους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. Όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή λειτουργία τους. που πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων για όλα τα παραπάνω, που προειδοποίησαν για τους επερχόμενους κινδύνους από τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας και τις περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό. Η ίδια η εταιρία που για τα κέρδη της δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές!

Για την τραγωδία αυτή δεν ευθύνεται το «ανθρώπινο λάθος», η «η κακιά η ώρα», όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση και ορισμένοι γνωστοί παπαγάλοι των ΜΜΕ. Τα ίδια μας έλεγαν πάντα και για τις πυρκαγιές, για τις πλημμύρες, για τα ατυχήματα στους χώρους δουλειάς.

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ

ΤΕΡΜΑ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

Την Τετάρτη 8 Μάρτη συμμετέχουμε όλοι στη διαμαρτυρία των συλλόγων και φορέων της Καρύστου, στις 7μμ, στην πλατεία Καρύστου!

Γιατί δεν ανεχόμαστε να πεθαίνουμε στα μέσα μεταφοράς, να καιγόμαστε από τις φωτιές, να πνιγόμαστε από τις πλημμύρες. Γιατί δεν ανεχόμαστε να ταξιδεύουμε από τον απαρχαιωμένο και επικίνδυνο δρόμο για τη Χαλκίδα, να αποκοβόμαστε ουσιαστικά για μήνες ολόκληρους από τη θαλάσσια σύνδεση με την Αττική, γιατί οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι θεωρούνται κόστος, γιατί οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις εξαρτώνται από τα κέρδη των εφοπλιστών.

ΟΧΙ ΆΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

Η οδύνη και η οργή μας θα γίνει οργάνωση και αγώνας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας!

Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας, σύγχρονες, φθηνές και ασφαλής συγκοινωνίες, ζωή και δικαιώματα με κριτήριο τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.