MY KTEO

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Θανάσης Τάρτης «Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον κατώτατο μισθό»


Με προκλητική ευκολία και αλαζονεία υποστήριξε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκη, «μετά βαΐων και κλάδων», ότι από το 2019 είναι η τρίτη αύξηση που πήραν οι εργαζόμενοι από την κυβέρνησή του, ώστε να αισθάνονται ευγνώμονες για τα «ψίχουλα». Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη - από την κυβέρνηση - αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξανεμιστεί πριν καν δοθεί.

Χωρίς «τσίπα» παίζει το τελευταίο χαρτί για τον κατώτατο μισθό η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθώντας να προλάβει τη δημοσκοπική καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας. Πάντα, στο φόντο των μαζικότατων πορειών διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, αλλά και τον κίνδυνο νέας οικονομικής κρίσης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις της αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης που αποφάσισε η ΕΚΤ.

Τα ψίχουλα της κυβέρνησης εξανεμίζονται από τις καθημερινές ανατιμήσεις. Ο εμπαιγμός των εργαζομένων από τον σημερινό πρωθυπουργό είναι διαρκής. Την ίδια ώρα που η ακρίβεια είναι εκρηκτική με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να παραμένει σταθερά στο 15%. Την έκρηξη της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι καταναλωτές, αποτυπώνει έκθεση σύμφωνα με την οποία πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά (52,4%) δήλωσαν ότι το μηνιαίο εισόδημά τους επαρκεί για 18 ημέρες (μεσοσταθμικά).

Σε αυτό το περιβάλλον ακρίβειας και λαϊκής δυσαρέσκειας, η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε αύξηση 9,4% μικτά, που θα τεθεί σε ισχύ από 1η Απριλίου, προσπαθώντας για ακόμη μια φορά, όπως και με την επιδοματική πολιτική να ξεγελάσουν τον «αφελή» για αυτούς λαό!

Σημειώνεται πως ο ΣΕΒ και ο «εκπρόσωπός» του στην κυβέρνηση, Άκης Σκέρτσος, διαφώνησε «φρενάροντας» την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο «οδοστρωτήρας» των αντιλαϊκών μέτρων τσάκισαν μισθούς και εισόδημα.

Με την σημερινή εργασιακή ζούγκλα να έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους, σε ελαστική και μερική απασχόληση και να μην παίρνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό!

Ως πότε πια τα ψέματα!