MY KTEO

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Στη σιωπηρή διαμαρτυρία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ο Θανάσης Τάρτης - Θέλουμε απαντήσεις. Δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα!


Η   Ε. Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Εύβοιας εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή για την ανείπωτη τραγωδία, με τον άδικο χαμό και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πραγματοποίησε χθες καθιστική σιωπηρή διαμαρτυρία με άναμμα κεριών στην πλατεία Στέλιου Μαργαρίτη στη Χαλκίδα. Το «παρών» έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τάρτης, φανερά συγκλονισμένος από την ασύλληπτη τραγωδία. Στο μεταξύ ο κος Τάρτης με αφορμή την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση δήλωσε

"Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα για την ασέβεια στην ανθρώπινη ζωή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και καλούμαστε όλοι να πάρουμε μαζικά μέρος ενώνοντας τις φωνές μας με όλη την κοινωνία που απαιτεί να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

Τώρα όλοι στο δρόμο. Όλοι έξω απ' τα σπίτια. Φτάνει πια η θέαση του ολέθρου για να καταλάβουν οι κυβερνόντες ότι η δημόσια οργή μεγαλώνει με τις πολιτικές του φαίνεσθαι και τον σόου καθώς και την γενική ευθύνη σε όλους.

Ο ελληνικός λαός, αυτή την φορά δεν θα γίνει συνένοχος, δεν θα δείξει καμία ανοχή. Για τα φαινόμενα αδιαφάνειας, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών.

Είμαι στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι- όσο ψηλά και αν βρίσκονται-εμπλέκονται.

Να βροντοφωνάξουμε ότι στα Τέμπη δεν είχαμε απλά ένα δυστύχημα. Να μπει τέλος στις πολιτικές που στο όνομα του κέρδους φτωχοποιούν, αλλά και θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές.

Θέλουμε απαντήσεις. Δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα..."