MY KTEO

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Υλοποίηση προγράμματος erasmus + από το 1ο ΕΠΑΛ Καρύστου


Το 1ο ΕΠΑΛ Καρύστου Εύβοιας  υπό τη Διεύθυνση του κ. Κων/νου Ψάλτη ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα  ERASMUS +  με κωδικό: 2021-1-EL01-KA122-000030824 και τίτλο :

«Κατάρτιση εκπαιδευομένων σε πράσινες λύσεις παραγωγής ενέργειας/ανεμογεννήτριες: Τεχνολογία, συντήρηση και δυνατότητες ανάπτυξης αιολικών σταθμών».

Στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν είκοσι (20) μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ και Β΄ Λυκείου με Αρχηγούς-συνοδούς  την κ. Ζωγράφου Σοφία, την κ. Γεωργιάδου Ιωάννα  , τον κ. Κολοκύθα Κωνσταντίνο και τον κ. Αγγελόπουλο Χρήστο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS +  πραγματοποιήθηκε  στην Κύπρο (Λευκωσία και Λάρνακα) το χρονικό διάστημα από τις 16/02/23 έως τις 03/03/23.

Τα πλαίσια του προγράμματος έδωσαν την δυνατότητα στους/στις εκπαιδευομένους/νες να καταρτιστούν επαγγελματικά και θεωρητικά , αφού πραγματοποιήθηκαν επιμορφώσεις σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής, FREDERICK UNIVERSITY , όπου συνεργάστηκαν με καταξιωμένους επαγγελματίες του αντικειμένου.

Οι εκπαιδευόμενοι/νες με την επιστροφή τους από το Πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+  εξέφρασαν  τις εντυπώσεις τους και τα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισαν. Συγκεκριμένα απέκτησαν:

o          Εξοικείωση  με εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας.

o          Απόκτηση γνώσεις ως προς την σχεδίαση, υλοποίηση, λειτουργία και συντήρηση αιολικού πάρκου.

o          Βελτίωση ικανοτήτων μέσα από τη δημιουργία project σχεδίασης και αντιμετώπισης κινδύνων από την μη λήψη προστατευτικών μέτρων.

o          Κατά την διάρκεια θεωρητικής και πρακτικής άσκησης εκπονήθηκαν project σε θέματα διαχείρισης κινδύνου, ανάλυσης μετρήσεων ηλεκτρικών εξαρτημάτων και πιέσεων καθώς και σχεδίασης αιολικού σταθμού.

o          Τα αποτελέσματα κρίθηκαν από τους διδάσκοντες ιδιαίτερα ικανοποιητικά προτρέποντας τους/τις εκπαιδευόμενους/νες να ασχοληθούν με αυτή την μορφή ενέργειας καθώς αποτελεί  ραγδαίως εξελισσόμενο τομέα.

o          Στο πλαίσιο των πολιτιστικών επισκέψεων γνώρισαν την ιστορία της Κύπρου αλλά και την φυσιογνωμία του νησιού.

Το πρόγραμμα κινητικότητας με την υποστήριξη του Erasmus + προσέφερε την ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες του ΕΠΑ.Λ Καρύστου να επισκεφτούν μία ευρωπαϊκή χώρα και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και την κουλτούρα της Κύπρου. Εκπαιδεύτηκαν στον ανερχόμενο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σε καινοτόμες μεθόδους. Τους δόθηκαν κίνητρα για νέους επαγγελματικούς ορίζοντες αλλά και η ευκαιρία να γνωρίσουν την αγορά εργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.