MY KTEO

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Market pass: Πώς θα λειτουργεί στις λαϊκές αγορές


«Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω άυλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα market pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες που συνεργάζονται για την παροχή των τερματικών POS που κατέχουν.

Αυτό προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν επιπλέον τον απαιτούμενο κωδικό εμπόρου 5499 (διάφορα καταστήματα τροφίμων), ούτως ώστε να καταστεί συμβατό το τερματικό POS με την άυλη κάρτα του market pass». Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Πότε μπαίνουν τα λεφτά σε όσους δεν πληρώθηκαν
Την Παρασκευή 3 Μαρτίου επρόκειτο να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι του Market Pass που έκαναν αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, το πρωί της Παρασκευής κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι τελικά θα «σπάσει» στα δύο η πρώτη πληρωμή:

Όσοι επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό θα πληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Στις 3 Μαρτίου μπήκαν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων διάλεξαν την απευθείας πίστωση με «ψαλιδισμένο» το ποσό της ενίσχυσης κατά 20%.

Αυτή δεν είναι όμως η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο επιλογών. Στην άυλη κάρτα θα μπει το ποσό για το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, ενώ στην τράπεζα θα μπουν τα λεφτά για το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου-Απριλίου.

Συνολικά, υπολογίζεται πως 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά θα μοιραστούν 650 εκατ. ευρώ με δύο τριμηνιαίες πληρωμές για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό ή μια διμηνιαία και τέσσερις μηνιαίες καταβολές για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα.

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έγιναν περίπου 2,3 εκατομμύρια αιτήσεις.

Οι επόμενες πληρωμές του Market Pass
  • Για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από την 1η Μαρτίου έως και την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 20ή Μαρτίου 2023, οπότε και αρχίζει η διαδικασία έκδοσης καρτών και αποστολής οδηγιών στους δικαιούχους.
  • Για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.
  • Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.


iEidiseis.gr