MY KTEO

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Market Pass: Ποιοι παίρνουν επίδομα και μετά τη λήξη της προθεσμίας


Τελειώνει ο χρόνος για τους δικαιούχους που θέλουν να κάνουν αίτηση για το Market Pass. Απομένουν λίγες ημέρες ακόμη.

Μόλις μερικά 24ωρα έχουν μπροστά τους οι δικαιούχοι του Market Pass, που δεν έχουν κάνει ακόμη αίτηση για να λάβουν το επίδομα. Έως και τις 15 Μαρτίου, οι αιτήσεις για το food pass θα θεωρούνται έγκυρες και οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν την επιδότηση είτε στη ψηφιακή κάρτα είτε στην τράπεζά τους.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει λόγος για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, οποτέ η καταληκτική ημερομηνία παραμένει η 15η Μαρτίου, λογικά έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Μέχρι πότε διορθώνονται τα λάθη στην αίτηση του Market Pass
Αν κάποιος δικαιούχος παρατηρήσει πως έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση για το Market Pass, μετά την υποβολή της, έχει τη δυνατότητα να την τροποποιήσει και να αλλάξει κάποιο από τα στοιχεία που έβαλε λάθος.

Οι διορθώσεις γίνονται μόνο για τις αιτήσεις που έγιναν μέσα στον Μάρτιο, καθώς του Φεβρουαρίου η ημερομηνία έχει παρέλθει.

Η καταληκτική ημερομηνία για διορθώσεις είναι η 15η Μαρτίου, μετά δεν επιτρέπεται κάποια διόρθωση στα στοιχεία όπως το τηλέφωνο ή το email.

Θα λάβετε, μάλιστα, και email στον λογαριασμό σας, το οποίο θα σας ενημερώνει για τον λόγο της απόρριψής σας και τι θα πρέπει να κάνετε.

Σε ποια περίπτωση γίνεται διόρθωση μετά τις 15 Μαρτίου;
Ο μοναδικός αστερίσκος για διόρθωση μετά τη λήξη της προθεσμίας είναι αν το λάθος του δικαιούχου σχετίζεται με τον τρόπο πληρωμής.

Αν δηλαδή, η αίτηση έχει εγκριθεί και απεστάλη προς πληρωμή, όμως είτε εξαιτίας λανθασμένου IBAN ή χριστοπιστωτικού ιδρύματος δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή, τότε θα λάβει ο δικαιούχος μήνυμα, το οποίο θα τον ενημερώνει για το λάθος.

Η διόρθωση στο ΒΑΝ ή/και στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα γίνεται από τις 15 Μαρτίου έως και τις 2 Μαΐου.

Προσοχή! Η διόρθωση δεν μπορεί να αναιρέσει την αρχική του επιλογή μεταξύ ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και τραπεζικής κατάθεσης.

Οι επόμενες πληρωμές του Market Pass
  • Για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από την 1η Μαρτίου έως και την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 20ή Μαρτίου 2023, οπότε και αρχίζει η διαδικασία έκδοσης καρτών και αποστολής οδηγιών στους δικαιούχους.
  • Για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.
  • Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.


iEidiseis.gr