MY KTEO

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Αριθμός Μητρώου Μαθητή: Πώς η εύρεση και το «τσεκάρισμα» στο myschool


Το ερώτημα πώς βρίσκω τον Αριθμό Μητρώου Μαθητή απασχολεί αυτές τις ημέρες πολλούς γονείς για τις εγγραφές στο σχολείο. Ακόμη περισσότερο, τα πράγματα «μπλέκουν» όταν δεν ταυτοποιούνται κατά την αίτηση τα προσωπικά στοιχεία και ο Αριθμός Μητρώου. Τότε υπάρχει η επιλογή του πληροφοριακού συστήματος myschool.

Δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τον Αριθμό Μητρώου Μαθητή και όλα τα βήματα αν υπάρχει πρόβλημα στην αίτηση.

Πώς βρίσκω τον Αριθμό Μητρώου Μαθητή
Για να βρείτε τον Αριθμό Μητρώου Μαθητή η διαδικασία είναι απλή. Τον Αριθμό Μητρώου του μαθητή θα τον πληροφορηθείτε από το σχολείο φοίτησης του παιδιού σας. Επίσης, ο αριθμός μητρώου μαθητή που θα ζητηθεί να συμπληρώσετε σε ένα από τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης αναγράφεται στον έλεγχο προόδου 4μηνου του κάθε μαθητή και είναι προσωπικός.

Τα στοιχεία στο myschool
Αν υπάρχει πρόβλημα κατά την αίτηση με τα στοιχεία που καταχωρούνται, τότε υπάρχει και το myschool. Έτσι, στην περίπτωση που δεν ταυτοποιείται ο υποψήφιος μαθητής ενώ είστε σίγουροι ότι τα προσωπικά στοιχεία και ο Αριθμός Μητρώου που καταχωρείται είναι σωστά, τότε ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία:

Πρώτα από όλα, επιβεβαιώστε ότι έχετε συμπληρώσει σωστά όλα τα πεδία για την ταυτοποίηση του μαθητή. Θα πρέπει τα στοιχεία που δηλώνετε στην αίτησή σας (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, πατρώνυμο, μητρώνυμο, Αριθμός Μητρώου, τάξη φοίτησης και σχολείο φοίτησης) να είναι σωστά καταχωρημένα από τον Διευθυντή ή τη Διευθύντρια του σχολείου φοίτησης του μαθητή στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Αυτό είναι απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση.

Έτσι, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο σχολείο που φοιτά το παιδί σας, για να γίνει έλεγχος αν κάποιο από τα στοιχεία αυτά χρειάζεται ενημέρωση ή διόρθωση από τον Διευθυντή του σχολείου. Στη συνέχεια, προχωρείτε κανονικά στη συμπλήρωση της αίτησης, καθώς το σύστημα θα ταυτοποιεί πλέον τον μαθητή ή την μαθήτρια.

Ειδικά για την περίπτωση των Νηπιαγωγείων, βεβαιωθείτε ότι έχει καταχωρηθεί σωστά η τάξη φοίτησης (Προνήπιο, Νήπιο ή Προνήπια-Νήπια). Στην περίπτωση που η τάξη φοίτησης είναι Προνήπια-Νήπια (μεικτή τάξη), τότε στη λίστα επιλογής των σχολείων εμφανίζονται Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του σχολείου ενδιαφέροντος.

Αν ο υποψήφιος μαθητής δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου στο πληροφοριακό σύστημα myschool (π.χ. επειδή φοιτά σε σχολείο του εξωτερικού), για να οριστικοποιήσετε την αίτηση θα πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:

Συμπληρώνετε όλα τα στοιχεία της αίτησης εκτός από τον Αριθμό Μητρώου του/της μαθητή/τριας και προχωρείτε στην προσωρινή αποθήκευση της αίτησης, χωρίς να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση του/της μαθητή/τριας. Στη συνέχεια, αποστέλλετε στο aitiseispps@minedu.gov.gr, ως συνημμένα αρχεία:

1. την προσωρινή εκτύπωση αίτησης από την ηλεκτρονική πλατφόρμα,

2. βεβαίωση φοίτησης του/της μαθητή/τριας, από την οποία να φαίνεται ότι ο/η μαθητής/τρια δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου στο πληροφοριακό σύστημα myschool (εκδίδεται από το σχολείο φοίτησης),

3. υπεύθυνη δήλωση με την οποία αιτείστε την οριστικοποίηση της αίτησης του/της μαθητή/τριας, με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στην προσωρινά αποθηκευμένη αίτηση.

Η αίτησή σας θα οριστικοποιηθεί από τον διαχειριστή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και στη συνέχεια θα μπορείτε να εισέλθετε στο σύστημα και να εκτυπώσετε κανονικά τη βεβαίωση υποβολής.

Τι κάνετε σε περίπτωση λάθους στην αίτηση
Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε διεξοδικά την αίτησή σας, καθώς δηλώνετε υπεύθυνα ότι έχετε ελέγξει την αίτηση και όλα τα στοιχεία έχουν καταχωρισθεί ορθά. Τα στοιχεία της αίτησης μπορούν να τροποποιηθούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Επομένως, είναι δυνατός ο έλεγχος και η τροποποίηση της αίτησης καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αιτήσεων (10 έως 27 Μαρτίου 2023). Προσοχή! Γιατί μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, δεν μπορείτε να κάνετε καμία τροποποίηση στα δηλωθέντα στοιχεία της αίτησης.



iEidiseis.gr