MY KTEO

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Ο Χρήστος Χατόλας τα είπε όλα για τo κόψιμο της Σοφίας Νικολάου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας: «Κάηκε στο ζέσταμα»


Πολύ μελάνι χύθηκε τις τελευταίες ώρες για την «αποπομπή» της Σοφίας Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Η μέχρι πριν λίγες ώρες υποψήφια βουλευτής Εύβοιας είναι το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στα πολιτικά πηγαδάκια και όλοι έχουν μια άποψη για το χρονικό και πως η «ευνοημένη» Σοφία Νικολάου έφτασε να είναι «μαύρο πανί» για το Μαξίμου κι όχι μόνο.

Λίγοι όμως έχουν to the point άποψη. Ανάμεσά τους και ο γνωστός χαλκιδέος δικηγόρος Χρήστος Χατόλας, που με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με τίτλο «Κάηκε στο ζέσταμα», τα είπε όλα.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Χρήστου Χατόλα:

«Κάηκε στο ζέσταμα»

Αυτή είναι μια έκφραση της ποδοσφαιρικής πιάτσας που χρησιμοποιούν οι φίλαθλοι στην εξής περίπτωση: Κάποια στιγμή, στη διάρκεια ενός ματς, ο προπονητής μιας ομάδας αποφασίζει να κάνει μιαν αλλαγή, να βγάλει έναν παίκτη απ’ το παιχνίδι και να βάλει έναν άλλον στην θέση του. Λέει τότε στον παίχτη που θα μπει ν’ αρχίσει το «ζέσταμα». Και ο παίχτης σηκώνεται απ’ τον πάγκο, βγάζει τη φόρμα του, μένει με την φανέλα και το σωβρακάκι κι αρχίζει το ζέσταμα, δηλαδή΅: τροχαδάκια επί τόπου, αναπηδήσεις, διαστάσεις, εκτάσεις, επικύψεις, γρήγορο τρέξιμο σε όλο το μήκος του γηπέδου. Οι θεατές τον βλέπουν, τον καμαρώνουν και αδημονούν. Περνάει όμως η ώρα, 5 λεπτά, 10 λεπτά, μισή ώρα και ο προπονητής δεν λέει να τον βάλει στο παιχνίδι. Μέχρι που τελειώνει το παιχνίδι, ενώ ο προς αλλαγή παίκτης εξακολουθεί να «ζεσταίνεται».  

Τότε είναι που οι φίλαθλοι λένε: αυτός κάηκε στο ζέσταμα! 

Θυμήθηκα αυτήν την φράση, όταν πριν από λίγο, πληροφορήθηκα ότι η κ Σοφία Νικολάου, μέχρι προ ολίγου υποψήφια βουλευτής Εύβοιας με την ΝΔ, δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της. Τώρα, αποσύρεται ή την απέσυρε ο προπονητής; Δεν ξέρω, θα σας γελάσω. 

Από πέρσι τον Μάιο ο κ Μητσοτάκης έδωσε το χρίσμα της υποψηφιότητας στην κ Νικολάου, επίσημα, με δημόσια δήλωση. Και η κ Νικολάου άρχισε το «Ζέσταμα». Άνοιξε πολιτικά γραφεία στο νομό, περιοδίες, επισκέψεις, φωτογραφίες. Δεν έχασε παρέλαση, δοξολογία, λειτουργία, εσπερινό, μνημόσυνο, πανηγύρι και κοπητηπίτα. 

Τελικά όμως, απ’ το πολύ ζέσταμα, κάηκε!