MY KTEO

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: «Αποδομημένο» παστίτσιο με πράσo


Υλικά συνταγής:
500 γρ. Spaghetti Νο 6
1½ κιλό πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
100 γρ. βούτυρο
1½ κιλό ντομάτες
100 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, για 7 λεπτά, τα σουρώνουμε πολύ καλά και τα ζεματάμε μέσα στην μισή ποσότητα βουτύρου που έχουμε προηγουμένως κάψει. 

Μετά το ζεμάτισμα, ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα σε βουτυρωμένο ταψί και τα στρώνουμε σαν βάση φαγητού.

Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ή ροδέλες. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα αφήνουμε να βράσουν. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε μέσα στο υπόλοιπο καυτό βούτυρο.

Στρώνουμε τα πράσα στο ταψί πάνω από τα μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Από πάνω τοποθετούμε τις ντομάτες, που έχουμε κόψει σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκατοστού. Ζεματάμε τις ελιές και τις σκορπάμε στο ταψί.

Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν μαζί όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Tip
Για να γίνει το παστίτσιο μας ακόμα πιο νόστιμο, μπορούμε να το περιχύσουμε με 2 - 3 χτυπημένα αυγά, να το πασπαλίσουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί και στην συνέχεια να το βάλουμε στο φούρνο.

Αναδημοσίευση από «Μυστικές Συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.




Πηγή: Huffington Post