MY KTEO

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Βολές Μπουροδήμου κατά Ψαθά για μη ένταξη έργου- Το έργο έχει ενταχθεί απαντά o Δήμαρχος- Ανταπαντά ο πρώην Δήμαρχος


Βολές κατά της δημοτικής αρχής Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, από τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μπουροδήμο για τη μη υποβολή πρότασης, όπως αναφέρει, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο δρόμο Δύο βουνά- Κολοβρέχτη- Ψαχνά:  

«Πρόσφατα  δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των  αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών Θ.Σκυλακακη και Στ.Πέτσα(Αρ.Πρωτ 20107/9_3_2023) για ένταξη 76 έργων δημόσιας δαπάνης 161 εκατ ευρώ, σε αντίστοιχους δήμους  οι οποίοι  είχαν υποβάλλει πρόταση στην πρόσκληση  με τίτλο "ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΕΛΤΊΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ".

  Στα εντασσόμενα έργα για  το  νομό μας περιλαμβάνονται μόνο  οι δήμοι  Κύμης Αλιβερίου με έργο  πρ/σμού 2140000 ευρώ  και Ιστιαίας Αιδηψού με έργο  πρ/σμού 2799845,60 ευρώ.

   Είναι  κοινώς  αποδεκτό  ότι  ο πιο επικίνδυνος δρόμος από  άποψη  οδικής  ασφάλειας στο  νομό μας είναι  ο δρόμος Χαλκίδα  Ψαχνά και  ιδιαίτερα  το τμήμα Δυο  Βουνά -Κολοβρέχτης -Ψαχνά στο οποίο  έχουν  καταγραφεί  πολλά δυστυχήματα.

   Θα περίμενε  κάποιος σε μια εμβληματική  πρόσκληση  του ταμείου  ανάκαμψης για έργα οδικής  ασφάλειας, οι τοπικοί  άρχοντες να υπέβαλαν  κατά προτεραιότητα πρόταση  για χρηματοδότηση  του σημαντικού έργου της βελτίωσης της οδικής  ασφάλειας  στο δρόμο  ΔΥΟ ΒΟΥΝΑ -ΚΟΛΟΒΡΈΧΤΗ-ΨΑΧΝΑ.

   Δυστυχώς  ακόμη  μια ευκαιρία  χάθηκε από αδιαφορία ή από ανικανότητα και δεν υποβλήθηκε  ποτέ πρόταση για χρηματοδότηση  αυτού του εμβληματικού έργου .

   Πρέπει  να αντιληφθούν ότι  η οδική ασφάλεια δεν επιτυγχάνεται με αυθαίρετες τοποθετήσεις πινακίδων με χαμηλά όρια ταχύτητας, χωρίς  αποφάσεις αρμόδιων οργάνων και χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά με σοβαρές παρεμβάσεις  για βελτίωση των γεωμετρικών  χαρακτηριστικών  της οδού, με καλό  και σύγχρονο φωτισμό σε όλο  το  μήκος, με άψογη διαγράμμιση, με άριστο αντιολισθηρό τάπητα, με αντικατάσταση των φονικών μεταλλικών στηθαίων με σύγχρονα και ασφαλή και όλα αυτά μετά  από μια σοβαρή μελέτη η οποία θα εκτιμήσει και την ασφαλή ταχύτητα κίνησης των οχημάτων.

   Έστω  και τώρα ας αναλάβουν τις ευθύνες  που τους αναλογούν.»

 

Το έργο έχει ενταχθεί, δήλωσε σε επικοινωνία του με το Eviatop ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς: «Το έργο έχει ενταχθεί στην ΣΑΝΠ 466 ΠΔΕ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τίτλο «Συντήρηση οδικών αξόνων Ν. Αρτάκη – Ψαχνά- και Χαλκίδα – Λέπουρα – Παραλία» μετά από πρόταση του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων με προϋπολογισμό 1.261.000 ευρώ. 

Έχει υπογραφεί η σύμβαση με ανάδοχο την ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ Τεχνική»


Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουροδήμος επανήλθε με νέα ανακοίνωση:

Σε συνέχεια  της απάντησης  του κου Γ.ΨΑΘΑ,για την οδική ασφάλεια  της οδού  Δύο Βουνά-Κολοβρεχτης-Ψαχνά ,για ενημέρωση των δημοτών μας και μετά  από  έρευνα στα έργα της Περιφέρειας Στ.Ελλαδας, διαπιστώσαμε ότι το έργο "Συντήρηση οδικών αξόνων  Ν.Αρτάκη -Ψαχνά και Χαλκίδα-Λέπουρα-Παραλία Κύμης" εντάχθηκε στοΠΔΕ το 2020,δημοπρατήθηκε στις 14/1/2021 και συμβασιοποιήθηκε στα 533.705,12 ευρώ ,μετά  από  απόφαση  του περιφερειάρχη Στ.Ελλαδας.

   Αφορά την βασική συντήρηση του κεντρικού δικτύου του νομού ,με μικροπαρεμβάσεις στον ασφαλτοτάπητα ,ο όπως βλέπουμε σε μήκος  περίπου 1 ΚΜ

στον κολοβρεχτη.

   Από  το ανωτέρω  έργο  δεν αναμένεται  να γίνει  καμία άλλη παρέμβαση και ως εκ τούτου  η βελτίωση  της οδικής ασφάλειας  της οδού  Δύο Βουνά-Κολοβρέχτης -Ψαχνά δεν έχει καμία  χρηματοδότηση  από  κανένα  πρόγραμμα.

   Είναι  επικίνδυνη η θέση  του Δημάρχου περί αναρμοδιότητας.

  Ο Δήμαρχος  είναι "αρμόδιος" για κάθε δομή  στα όρια  του δήμου και ιδιαίτερα όταν αυτή  είναι  τόσο κομβική  για την ασφάλεια των δημοτών μας.

   Αν κε Δήμαρχε είστε αναρμόδιος γιατί  τοποθετήσατε πινακίδες  με όριο ταχύτητας 50ΚΜ  ;

Ποιος καθόρισε το όριο των 50 ΚΜ και με ποια απόφαση  ;

   Γιατί βρεθήκατε κατηγορουμενος για δυστύχημα στον κολοβρέχτη ;

   Είστε ευχαριστημένος από  την υφιστάμενη κατάσταση  του δρόμου  ;

   Αν όχι γιατί  δεν διεκδικήσατε πιστώσεις από το πρόγραμμα βελτίωσης της οδικής  ασφάλειας, όπως έκαναν οι άλλοι Δήμαρχοι και μάλιστα  για υποδιαίστερα έργα;

  Για μας ή απάντηση είναι  απλή και γνωστή.

   Δεν ασχοληθήκατε με το πρόβλημα, δεν είχατε μελέτες και εγκρίσεις έτοιμες απαραίτητες για την διεκδίκηση οποιασδήποτε πίστωσης.

   Τουλάχιστον αποδεχθείτε την ολιγωρία σας και μην υπεκφεύγετε με άστοχες απαντήσεις.