MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανά μύδια pop corn


Υλικά συνταγής:
350 γρ. μύδια ψίχα καθαρισμένα
330 ml μπύρα
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένο σκόρδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι καγιέν
Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Για το σερβίρισμα
3 κ.σ. vegan μαγιονέζα
1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
Λίγη πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:
Αφήνουμε τα μύδια να στραγγίσουν σε σουρωτήρι και φτιάχνουμε τον χυλό.

Για τον χυλό ποπ κορν
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν, το αλάτι το πιπέρι, το αποξηραμένο σκόρδο και την πάπρικα. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε την μπίρα κι ανακατεύουμε να γίνει χυλός.

Για τα μύδια pop corn
Αλευρώνουμε τα μύδια λίγα λίγα σε ένα μπολ με αλεύρι, να ντύνονται παντού ολόγυρα. Λίγα λίγα μύδια τα ρίχνουμε στο χυλό και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να ντυθούν από χυλό.

Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι για τηγάνισμα. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγα λίγα τα μύδια με ένα κουτάλι στο καυτό λάδι. Αφήνουμε να φουσκώσουν να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η κρούστα τους.

Γίνονται σαν μεγάλα τραγανά ποπ κορν και είναι πεντανόστιμα. Αφού ροδίσουν ολόγυρα μετά από 2-3’ τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Με τον ίδιο τρόπο τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα μύδια pop corn. Τα σερβίρουμε ζεστά και τραγανά με vegan μαγιονέζα.

Για το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε την νηστίσιμη μαγιονέζα, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ καθώς και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.



argiro.gr