MY KTEO

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Η γη της ελιάς - spoiler: Εντολή θανάτου για την Αθηνά - Ποιος τη θέλει νεκρή;


Από όλους τους ήρωες της «Γης της ελιάς», αυτή που παρουσίασε την πιο δραματική αλλαγή σε σχέση με τον παλιότερο εαυτό της είναι η Μυρτάλη. Το τα πάλαι ποτέ αγγελικό κορίτσι που έπεσε θύμα του οικογενειακού περιβάλλοντός της μετά τον θάνατο του πατέρα της, εξελίχθηκε σε μια αλαζονική, άπληστη και ανενδοίαστη νεαρή γυναίκα, που ο μοναδικός της στόχος είναι να ασκήσει εξουσία.

Γράφει ο Άρης Σταυρίδης

Η συμπεριφορά της Μυρτάλης όλο το προηγούμενο διάστημα είναι η αιτία που έχει αποκοπεί από όλους και όλες όσοι την υποστήριξαν. Ιουλία, Αθηνά, Μαργαρίτα, Μαρίνα, Αλκμήνη, Αντιγόνη, Βασιλική, όλες συμφωνούν πως δεν αναγνωρίζουν τη πλέον την νεαρή γυναίκα. Μόνο η Μαρίνα καταφέρει να διαπεράσει σε κάποιο βαθμό την πανοπλία της, όταν γίνονται γνωστά τα νέα για την υγεία της.

Ειδικά η σχέση της Μυρτάλης με την Αθηνά είναι κάκιστη από τη στιγμή που η τέως σύζυγος του Ιπποκράτη επέστρεψε στη Μάνη μετά από την αποφυλάκισή της. Η παρουσία της λειτουργεί ως ανάχωμα που δεν επιτρέπει στην προγονή της να φέρει σε πέρας τα σχέδιά της για την οικογενειακή επιχείρηση κι έτσι οι συγκρούσεις ανάμεσά τους είναι συχνές και έντονες.

Δραματικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς»
Η τελευταία σύγκρουσή τους με φόντο το ελαιουργείο θα είναι εκρηκτική. Η Μυρτάλη θα επιστρέψει στο σπίτι της εκτός εαυτού και θα απαιτήσει από τον Αλέξη να βγάλει από τη μέση τη μητριά της με όποιον τρόπο μπορεί.

Ο Αλέξης αμφιταλαντεύεται. Η Αθηνά τον έχει προειδοποιήσει ότι ο εισαγγελέας είναι ενήμερος για την περίπτωσή του και, αν κάτι συμβεί, θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών. Όμως, η Μυρτάλη τον κρατάει στο χέρι αφού είναι ο άνθρωπος που ξέρει την αλήθεια για τον θάνατο του Γεράσιμου.

Η μέθοδος που επιλέγει ο Αλέξης για να ξεφορτωθεί την Αθηνά είναι η πρόκληση βλάβης στο αυτοκίνητό της. Σε ανύποπτη στιγμή κόβει τα φρένα του αυτοκινήτου, σίγουρος ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τον συνδέσει με το ατύχημα. Όμως, για κακή του τύχη, στο αυτοκίνητο εκείνη τη μοιραία ημέρα επιβιβάζονται, εκτός της Αθηνάς, η μητέρα του και η Αναστασία.



iEidiseis.gr