MY KTEO

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Tο μαρτύριο του DNA: Aνείπωτη τραγωδία για τους γονείς που ψάχνουν τα παιδιά τους


Δραματικές ώρες για τους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια των τρένων, ανακαλύπτοντας πλέον ίχνη από σώματα ανθρώπων που από τη μια στιγμή γνώρισαν έναν φρικτό θάνατο. «Στάχτες και αποκαΐδια πήρα», είπε η μητέρα για το 5χρονο παιδί της. Ποια αναγνώριση θύματος; Η ταυτοποίηση πια γίνεται μόνο μέσω DNA...

Οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί ανέρχονται στους 57. Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, αναφέρθηκε στην μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης, που είναι σε εξέλιξη. Την Πέμπτη, μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί, ενώ την Τετάρτη (1/3) 7.

Όπως εξήγησε η Ρουμπίνη Λεονταρή, οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο είναι πάνω από 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους», ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.


Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι η διαδικασία ταυτοποίησης είναι πολύωρη και γίνεται μέσω DNA, σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους» σημείωσε η κ. Γκάγκα, αναφερόμενη στις σορούς που είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες. «Εάν έχουμε κάποιον νεκρό είναι καλό να τον θυμόμαστε γερό» συμπλήρωσε.

«Δεν ζει ο αδερφός μου»
Σπαρακτικές είναι οι δηλώσεις της αδερφής ενός αγνοούμενου νεαρού, που βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Η ίδια έχει χάσει τις ελπίδες να βρει ζωντανό τον αδερφό της: «Ήταν στο πρώτο βαγόνι, δεν είναι ζωντανός... Κάνω μία απλή ερώτηση: Πείτε μας τουλάχιστον πού καθόντουσαν οι δικοί μας άνθρωποι. Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να δώσουν μια απλή απάντηση με τους αριθμούς των θέσεων.

Τους είπα θέλετε να το κάνω εγώ τσάμπα; Περιμένουμε τέσσερις ώρες για να παραλάβουμε τους νεκρούς μας. Από τον αδερφό μου βέβαια δεν ξέρω τι θα παραλάβω... λιωμένο κρέας στα σίδερα... δεν ξέρω.

Αυτό που μας απάντησαν τώρα, είναι ότι επειδή χθες η μητέρα μου έδωσε δείγμα DNA, σε όσους έχει ζητηθεί δείγμα DNA, αφορά αποκλειστικά νεκρούς. Το αίμα των νεκρών θα τους πνίξει, όπως και η δική μας οργή», είπε ταραγμένη η γυναίκα.


«Έσβησαν τα όνειρα του παιδιού μου»
Το δικό του δράμα ζει και ο πατέρας μιας 28χρονης κοπέλας που αγνοείται, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια μιλάει για την αγνοούμενη κόρη του.

«Ένα πικρό ποτήρι πίνω, όπως και τόσοι άλλοι που βλέπετε εδώ. Δεν μπαίνουμε στην τραυματική εμπειρία να πάμε να αωαγνωρίσουμε τις σορούς στο νεκροτομείο, απαγορεύεται.

Δώσαμε δείγματα DNA, θα τα ταυτοποιήσουν και όσοι έχουν ταυτοποιηθεί θα πάρει ο καθένας το δικό του άτομο στο κουτί», είπε κλαίγοντας ο άνδρας, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

«Διότι επιζών δεν υπάρχει άλλος πια... Η κόρη μου είχε κατέβει με την κολλητή της Αθήνα γιατί ένας φίλος τους έφευγε στρατό και πήγαν να τον δουν. Το άλλο το κοριτσάκι νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η οικογένεια κουτσουρεύτηκε. Θα μείνει ένα πιάτο άδειο στο τραπέζι. Η κόρη μου είχε βάλει ψηλά τον πήχη στη ζωή της. Τελείωσε πολιτικός μηχανικός στην Πάτρα. Δεν της έφτανε αυτό. Διάβαζε μέρα νύχτα. Είχε στόχο να πάρει γρήγορα το πτυχίο της για να μην με επιβαρύνει εμένα παραπάνω οικονομικά. Κόπηκαν τα όνειρά της τόσο νωρίς...»

«Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες»
Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει το μήνυμα της θείας ενός νεαρού που τραυματίστηκε σοβαρά στη μοιραία σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη την Τρίτη (28.2.2023) και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η θεία του 20χρονου φοιτητή από τον Βόλο, που ήταν ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του επιβατηγού τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπτη με εμπορική αμαξοστοιχία έγραψε στην σελίδα της: «Σκάστε σήμερα όλοι οι πολιτικοί! Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες…».

«Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί»
«Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί μέσα στο βαγόνι. Πίστευα ότι δεν θα καταφέρω να βγω ζωντανός». Με αυτά τα λόγια, ο 28χρονος Στέργιος Μιναέμης περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων.

«Έβλεπα τις φλόγες, γέμισε το βαγόνι με καπνό, τίποτα δεν μπορούσα να δω γύρω μου και ξαφνικά είδα φως από ένα σπασμένο τζάμι και ειδοποίησα τους υπόλοιπους για να βγούμε έξω. Φέρναμε τούμπες… Δεν ξέραμε πώς και πού θα σταματήσει το βαγόνι», δήλωσε ο νεαρός άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Με τα σημάδια στο πρόσωπό του να μαρτυρούν όσα πέρασε, συγκλονισμένος από το μέγεθος της τραγωδίας, λέει πως ο ίδιος ζει από θαύμα.

«Η φωτιά ξέσπασε δίπλα στο σπασμένο τζάμι. Καιγόντουσαν τα καλώδια και έβγαιναν μαύροι καπνοί. Όταν βγήκα, πήδηξα πάνω στα συντρίμμια.

Πατούσα πάνω τους και όλα ήταν ζεστά ακόμα από τη συντριβή. Η πρώτη εικόνα που είδα ήταν ένας άνθρωπος που πετάχτηκε έξω, μπροστά μου. Δεν ξέραμε τι έγινε, εάν συγκρούστηκε το τρένο, εάν χτυπήσαμε σε κάποιο ζώο», ανέφερε.

Ένας άλλος, πατέρας αγνοούμενου κοριτσιού, δηλώνει στο OPEN: Έχω χάσει τις ελπίδες μου να βρω ζωντανό το παιδί μου.

«Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει»
«Από χθες το πρωί μιλάω με την εταιρεία και προσπαθώ να βρω σε ποιο βαγόνι καθόταν ο πατέρας μου βάσει ηλεκτρονικού εισητηρίου.

Μια απλή διαδικασία, μέσω τραπέζης τη βρίσκω εγώ, αν έχω δεδομένα. Για ποιο λόγο ήρθαν ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας; Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει.

Κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα ήταν μέσα στο τρένο», τόνισε νεαρός του οποίου αγνοούνται ο πατέρας και ο αδερφός.

«Μαμά μου έλα να με πάρεις» – Το τηλεφώνημα της 22χρονης από το 2ο βαγόνι
Ο πατέρας 22χρονης κοπέλας μίλησε στο «Πρωινό» περιγράφοντας πόσο τυχερή ήταν η κόρη του μέσα στην ατυχία της, τις σπαρακτικές στιγμές που έζησε και πώς τους ενημέρωσε.

«Φεύγω για Λάρισα και παίρνω το 100, ρωτάω πού έγινε το ατύχημα, περίπου μου λένε στα Τέμπη. Πήγα στα Τέμπη, βρήκα ένα ασθενοφόρο το ακολούθησα και έφτασα πιο γρήγορα. Μια κατάσταση δραματική δεν σας περιγράφω τι έβλεπα», πρόσθεσε ο πατέρας.

«Φώναζα «Κατερίνα-Κατερίνα…» καθόταν στο τσιμέντο και τη βλέπω από πάνω μέχρι κάτω στα αίματα που δεν ήταν δικά της αλλά από άλλα παιδιά που χτύπησαν μέσα στο τρένο. Σώθηκε γιατί βγήκε από το απέναντι παράθυρο στα χωράφια», κατέληξε ο πατέρας.

«Στάχτες πήρα και αποκαΐδια. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη;»
Επίσης, «γροθιά στο στομάχι» είναι τα λόγια μιας μητέρας που έχασε τον 5 χρονών γιο της και τον σύζυγό της, οι οποίοι επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι.

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων έφυγε ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι» ανέφερε η γυναίκα, μιλώντας στο MEGA.

«Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι.

Και που πήγαμε τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου.

Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά», είπε η ίδια στη συνέχεια.

Η γυναίκα δήλωσε στη συνέχεια πως, όταν βρει τη δύναμη, θα κινηθεί νομικά. «Δεν είμαι καθόλου καλά. Ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τι θα πούνε στις μανάδες αυτές», κατέληξε.

Η τραγωδία της μοίρας με τις δίδυμες και την ξαδέλφη τους
Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στοίχησε τις ζωές των τριών κοριτσιών από την ίδια οικογένεια στην Καλαμπάκα, που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη.

Τα δίδυμα κορίτσια και η ξαδέρφη τους, που σκοτώθηκαν στο φρικτό δυστύχημα, ηλικίας 20 και 19 χρονών, ταξίδευαν για πρώτη φορά με το τρένο.

Όπως μετέδωσε μάλιστα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, οι κοπέλες είχαν πρόσφατα αγοράσει αυτοκίνητο, όμως επειδή ήταν άπειρες φοβήθηκαν να ταξιδέψουν με αυτό και επέλεξαν την αμαξοστοιχία.

Το τραγικότερο είναι πως οι νεαρές βρίσκονταν στο 5ο βαγόνι και ενδεχομένως να είχαν σωθεί, όμως δυστυχώς, τη μοιραία ώρα, είχαν μεταβεί στην καφετέρια, στα μπροστινά βαγόνια. Βρέθηκαν δηλαδή, τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φοιτήτριες είχαν μεταβεί για τριήμερο στην Καλαμπάκα και επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζαν, όμως δυστυχώς δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.

Οι γονείς τους που βρέθηκαν στην Λάρισα - όπου μεταφέρθηκαν πολλά από τα θύματα - αναγνώρισαν τις σορούς των παιδιών τους.

«Αν έχεις φύγει συγγνώμη και σ’ αγαπώ»
Από το απόγευμα της Τετάρτης (1/3) πολίτες, νεαρά παιδιά με δάκρυα στα μάτια και μέλη σωματείων, σπεύδουν να αφήσουν ένα λουλούδι ή ένα κερί, στη θέση αυτών που στο ίδιο ακριβώς σημείο τούς περίμεναν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου οι αγαπημένοι τους αλλά δεν γύρισαν ποτέ. Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η ατμόσφαιρα εντός του κτηρίου του ΟΣΕ είναι πένθιμη και κατανυκτική, δεδομένου επίσης του ότι έχουν ανασταλεί όλα τα δρομολόγια και δεν κυκλοφορούν επιβάτες.

Ανάμεσα στα λουλούδια και στα σημειώματα που εύχονται «καλό παράδεισο, εις μνήμην όσων χάθηκαν άδικα» και «ο κύριος ας αναπαύσει τις ψυχές τους» ξεχωρίζει ένα μικρό γράμμα. Το έγραψε οικείο πρόσωπο ενός εκ των επιβατών που ακόμη δεν έχει εντοπιστεί και ούτε έχει δώσει στίγματα ζωής.

Στο γράμμα γράφει: «Ελπίζω να βρεθείς και να είσαι καλά. Εύχομαι όλοι όσοι είστε εκεί ψηλά να είστε ήρεμοι και γαλήνιοι. Να ξέρεις πως αν τελικά έχεις φύγει συγγνώμη για όλα και πως σ’ αγαπώ πολύ. Όλοι σε αγαπάμε και ευχόμαστε να είσαι καλά όπου κι αν είσαι».

Μαύρα καλύμματα στο νοσοκομείο Λάρισας για τη μεταφορά σορών
Την ώρα που η μαύρη λίστα με τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδία στα Τέμπη μεγαλώνει, η «σκληρή» πτυχή της υπόθεσης εξελίσσεται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Σοροί και ανθρώπινα μέλη μεταφέρονται εκεί για να ταυτοποιηθούν μέσω DNA αφού δεν είναι δυνατό να αναγνωριστούν αλλιώς τα θύματα.

Μαύρα καλύμματα έχουν κυκλώσει το κτίριο του νοσοκομείου σε μία προσπάθεια να μη φαίνονται τα θύματα που μεταφέρονται εκεί και τα οποία είναι σε άσχημη κατάσταση.

Σύγχυση με τον αριθμό των αγνοουμένων
Έχασαν την μπάλα στην επίσημη ενημέρωση για το δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη για τον αριθμό των αγνοουμένων, προκαλώντας σύγχυση. Στην επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ ανακοινώθηκε χαρακτηριστικά:

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ελληνική αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το «μέχρι στιγμής», καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57. Δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο».

Κατόπιν «εορτής» και αφού η ανακοίνωση έπαιξε επίσημα από την ΕΡΤ και όλα τα κανάλια, ενημέρωναν τους δημοσιογράφους έδιναν νέες εξηγήσεις για τον αριθμό των αγνοουμένων.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική και την ΕΛΑΣ, που έγινε στις 19:15 την Πέμπτη (2/3):

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συνεχίζεται.

Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν ανασηκώσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης, όσο και το βαγόνι – εστιατόριο.

Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού.

Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις παραμένουν δύσκολες, καθώς κομμάτια του συρμού είναι άμορφες μάζες από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες, όπως και αύριο Παρασκευή.

Εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι, θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας.

Δίνω το λόγο στην εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ελληνική αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το «μέχρι στιγμής», καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57. Δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA.

Επίσης, παραμένουν για νοσηλεία 48 επιβάτες, οι 6 από αυτούς σε ΜΕΘ. Μία επιβάτης με σοβαρά εγκαύματα διακομίσθηκε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη.

Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα- προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Αν και κατά κανόνα η διαδικασία του DNA διαρκεί πολλές ημέρες, έχουν καταβληθεί προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Οι οικείοι και συγγενείς των θυμάτων όταν θα ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση θα ενημερώνονται από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού.

Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

Η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών και οικείων των ταυτοποιημένων σορών έχει ξεκινήσει ήδη με την ενημέρωση των πρώτων 4 οικογενειών.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των συγγενών θυμάτων και τραυματιών βρίσκονται τρία ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Τι ισχύει τελικά με τους αγνοούμενους στα Τέμπη
Όπως εξηγούσαν από την ΕΛΑΣ μετά την επίσημη ενημέρωση, δεν υπάρχουν «57 νεκροί + 56 αγνοούμενοι». Σημειώνουν ότι είχαν δηλωθεί αρχικά 56 αγνοούμενοι και έχουν βρεθεί 57 σοροί και προσθέτουν:

Η διαφορά στον αριθμό υπάρχει - όπως τονίζεται και στην ενημέρωση - γιατί δεν αποκλείεται κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην είχε δηλωθεί στην αστυνομία από τους συγγενείς του. Αγνοούμενος θα θεωρείται από δω και πέρα όποιος δεν ταυτοποιείται με σορό, σημειώνουν.

Μετά από 42 ώρες ο ΟΣΕ μίλησε: Ανείπωτη τραγωδία, συλλυπητήρια
Με μια λιτή ανακοίνωση και μετά από 42 ώρες ο ΟΣΕ αναφέρθηκε με καθυστέρηση 42 ωρών στην εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Όπως σημειώνει «σε μια στιγμή βαθιάς οδύνης για το χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο κανείς να βρει λόγια. Συλλυπητήρια σε όλους τους γονείς τους συζύγους, τους συγγενείς, τους συντρόφους τους φίλους. Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία» και καταλήγει:

«Πλέον το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη. Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να διαχειριστούμε το τραγικό συμβάν στο πεδίο».



iEidiseis.gr